O fotografie a vârfului himalayan Gasherbrum 1 realizată de alpinistul şi activistul de mediu Alex Găvan este scoasă marţi la licitaţie la Artmark. Găvan relatează, într-o postare pe Facebook, că a tras un singur cadru, iar imaginea a intitulat-o "Visează. Îndrăzneşte. Înfăptuieşte. Fii.". De asemenea, precizează că 51% din fondurile obţinute vor fi direcţionate către proiectul său de salvare al aspretelui, peştele fosilă vie vechi de 65 de milioane de ani, unic în lume, care trăieşte în râul Vâlsan, din Munţii Făgăraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fotografia a fost realizată la 6400 de metri altitudine pe muntele Gasherbrum 2 - 8035 m, ilustrând vârful himalayan Gasherbrum 1 - 8068 m pe care Alex Găvan l-a escaladat în premieră românească în 2007, conform prezentării de pe site-ul casei de licitaţii.

”În 2007 încă făceam fotografie pe film, preponderent pe diapozitiv. În luna iulie a acelui an, cam pe vremea aceasta, urcam pe Gasherbrum 2 (8035m). Era prima din cele patru expediţii pe care le voi fi organizat până să pot păşi, în final, pe vârf, în 2019. Eram aproape de 6400m când, deasupra muntelui perfect, Gashebrum 1 (8068m), s-a format norul lenticular perfect”, relatează Găvan, într-o postare pe Facebook, momentul realizării fotografiei.

El spune că a tras un singur cadru, pe verticală, iar imaginea a intitulat-o "Visează. Îndrăzneşte. Înfăptuieşte. Fii."

Fotografia are un preţ de pornire de 500 de euro.

De asemenea, activistul de mediu precizează că un procent 51% din suma obţinută pentru această fotografie îl va direcţiona către Fundaţia Alex Gavan pentru proiectul de salvare al aspretelui, peştele fosilă vie vechi de 65 de milioane de ani, unic în lume, aflat în pragul dispariţiei, care încă trăieşte în râul Vâlsan, din munţii Făgăraşului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.