Ministrul Culturii, Raluca Turcan, i-a oferit, sâmbătă, fostului director executiv al Festivalului ”George Enescu”, Mihai Constantinescu, Distincţia de Excelenţă şi Trofeul Ministerului Culturii. ”Mihai Constantinescu, pianist şi profesor, un om dedicat şi pasionat de muzică, al cărui nume se confundă cu instituţia Artexim şi cu Festivalul George Enescu, este cel căruia îi datorăm, poate, cel mai mult pentru re-construirea acestui colos al muzicii clasice”, a arătat Turcan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raluca Turcan a arătat, sâmbătă, într-o postare pe Facebook, că la conferinţa de presă organizată în debutul celei de-a XXVI-a ediţii a Festivalului Internaţional George Enescu l-a felicitat pentru întreaga activitate pe Mihai Constantinescu şi i-a conferit Distincţia de Excelenţă şi Trofeul Ministerului Culturii.

”Mihai Constantinescu, pianist şi profesor, un om dedicat şi pasionat de muzică, al cărui nume se confundă cu instituţia Artexim şi cu Festivalul George Enescu, este cel căruia îi datorăm, poate, cel mai mult pentru re-construirea acestui colos al muzicii clasice. Vreme de 30 de ani, a fost directorul executiv al Festivalului şi Concursului Internaţional George Enescu, pe care l-a redefinit după Revoluţia din 1989 şi l-a adus la grandoarea de care ne bucurăm cu toţii astăzi. Timp de peste 27 de ani, Mihai Constantinescu a condus agenţia Artexim şi a reuşit să o plaseze pe harta mondială a instituţiilor de impresariat cu credibilitate. În scurt timp şi cu resurse financiare şi umane limitate, domnia sa a convins nume mari ale muzicii clasice să concerteze la Bucureşti şi unele dintre cele mai mari orchestre ale lumii au răspuns invitaţiei de a fi parte a programelor Festivalului”, a afirmat ministrul Culturii.

Turcan a spus că 13 ediţii ale Festivalului şi Concursului Internaţional ”George Enescu” au fost organizate sub conducerea acestuia la Artexim, ”stabilind un standard al profesiei greu de egalat”.

”Absolvent al Conservatorului şi pianist talentat, Mihai Constantinescu a preferat întotdeauna discreţia şi modestia, deşi din spatele cortinei el era liderul şi regizorul tuturor reuşitelor şi al destinului acestui festival. Felicitări!”, i-a transmis Raluca Turcan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.