Florence Welch de la Florence + the Machine va compune coloana sonoră pentru musicalul „Marele Gatsby/ The Great Gatsby”, bazat pe romanul lui F. Scott Fitzgerald.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Versurile vor fi scrise cu trupa ei, în timp ce Thomas Bartlett va fi asistent pentru compunerea muzicii, potrivit BBC.

„Musicalurile au fost prima mea dragoste şi simt o legătură profundă cu romantismul frânt al lui Fitzgerald”, a spus Welch. „Această carte m-a urmărit o bună parte din viaţa mea. Conţine unele dintre replicile mele preferate din literatură. Este o onoare să am ocazia să recreez această carte în cântec”.

Noua producţie este aşteptat să fie lansată în New York, însă nu au fost stabilite detalii.

Nu este prima dată când Welch este implicată într-un proiect care are la bază „The Great Gatsby”. Grupul Florence + the Machine a cântat piesa „Over the Love” pentru ecranizarea lui Baz Luhrmann din 2013, cu Leonardo DiCaprio în rol principal.

Noul musical va fi regizat de Rebecca Frecknall, regizor asociat la Teatrul Almeida din Londra.

Bartlett a colaborat cu Sufjan Stevens pentru piesa „Mystery of Love” inclusă pe coloana sonoră a filmului „Call Me By Your Name”. Ea a fost nominalizată la Oscar, în 2018, şi la Grammy.

Cel mai recent album Florence + the Machine a apărut în 2018, la câteva luni după ce bateristul Christopher Hayden şi-a anunţat plecarea.

La 1 ianuarie 2021, „The Great Gatsby” (1925) a intrat în domeniul public. Înainte de această dată, reproducerea, distribuire şi prezentarea neautorizate nu erau permise, în conformitate cu legea drepturilor de autor.

Lucrările publicate între anii 1923 şi 1977 sunt protejate timp de 95 de ani de la apariţie. Astfel, la fiecare 1 ianuarie o nouă tranşă de scrieri intră în domeniul public.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.