Unica fiică a lui André şi Clara Malraux, asistenta de regie Florence Malraux a murit, miercuri, la vârsta de 85 de ani, potrivit editurii Gallimard, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Antoine Gallimard şi editura Gallimard au aflat în această dimineaţă de 31 octombrie cu infinită tristeţe de decesul lui Florence Malraux la vârsta de 85 de ani", a indicat editorul într-un comunicat transmis către AFP. 

"Florence Malraux, pasionată de literatură şi de cinema, a traversat secolul în compania celor mai mari artişti, regizori şi scriitori şi a participat ea însăşi ca asistentă la numeroase filmări", a amintit Antoine Gallimard.

"Ne vom aminti mult timp de-aici înainte de personalitatea ei, caracterizată printr-o mare gentileţe, umor şi grijă faţă de ceilalţi", a adăugat editorul, amintind că ea a contribuit "cu fidelitate şi inteligenţă pentru a face să strălucească în lumea întreagă opera tatălui său". 

Florence Malraux a fost asistenta lui François Truffaut pe platourile de filmare de la "Jules et Jim", înainte de a fi asistenta lui Alain Resnais la cele mai multe dintre filmele sale. A fost căsătorită cu regizorul între 1969 şi sfârşitul anilor 1980. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.