Cântăreţul şi compozitorul Plácido Domingo Jr., care va concerta, în premieră, la Bucureşti pe 17 aprilie, a avut la finalul lui 2018 premiera primului său musical, inspirat din cunoscutul roman "Dracula" al lui Bram Stoker.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Musicalul "Vlad" este rezultatul iubirii pe care Plácido Domingo Jr. o poartă comediei muzicale. 

În toamna anului 1999 în California, după naşterea fiicei sale Victoria, Placido Domingo Jr. şi soţia sa au decis să scrie împreună un musical. Artistul spune că încă de când a început să studieze compoziţie la Conservatorul din Viena, la începutul anilor 1980, şi-a dorit să scrie o operă adevărată de la cap la coadă, şi nu doar cântece. Cel mai dificil i s-a părut să găsească o temă care să îl inspire şi care să fie universală în conştiinţa culturală a publicului.

Artistul spune că şi-a dorit ca vampirul să nu apară doar ca un monstru însetat de sânge, ci ca un erou. A muncit din greu pentru a reuşi să compună opera în aşa fel încât publicul să îl simpatizeze pe Vlad. 

Plácido Domingo Jr. recunoaşte că şi-ar fi dorit să pună în scenă musicalul de multă vreme, însă circumstanţele vieţii sale personale nu au fost favorabile. "Vlad" a avut premiera la finalul lui 2018 şi a fost întâmpinat cu mult entuziasm din partea publicului. El nu exclude ideea de a le oferi spectactorilor din România şansa de viziona acest spectacol.

Plácido Domingo Jr. va cânta, în premieră, la Bucureşti, pe 17 aprilie, într-un show alături de artişti naţionali şi internaţionali. Concertul va avea loc la Sala Palatului, iar artistul va fi acompaniat de Orchestra Metropolitană Bucureşti, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.  

Biletele au fost puse în vânzare le preţuri ce pornesc de la 70 de lei şi pot fi achiziţionate de pe site-ul eventim.ro. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.