Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) debutează vineri şi propune, până pe 3 iulie, mai mult de 800 de spectacole, de la teatru la dans, circ contemporan, conferinţe şi concerte, precum şi multe alte evenimente speciale şi întâlniri memorabile în 80 de spaţii de joc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului susţine în acest an iniţiativa organizatorilor FITS, alături de asociaţiile profesionale din domeniul turismului, care doresc să difuzeze spectacolele în hotelurile din ţară.

Reprezentaţiile vor fi distribuite pe bază de abonament, pe internet sau pe wireless-ul hotelurilor din zonă, pe o perioada de 10 zile, pentru toţi turiştii cazaţi în aceste unităţi din ţară în timpul desfăşurării evenimentului, iar fiecare spectacol va fi disponibil timp de 24 de ore.

Reprezentaţiile FITS 2022 se vor desfăşura, ca şi în anii trecuţi atât fizic: pe scenă, în aer liber, în spaţii istorice, pieţe publice şi biserici, cât şi online (spectacole filmate, înregistrate, adaptate special pentru mediul digital), dar şi în teatre şi cinematografe.

Evenimentul, ajuns la cea de-a 29-a ediţie, este un prilej de sărbătoare, cu spectacole excepţionale şi invitaţi de seamă, din ţări precum: Marea Britanie, Germania, Franţa, SUA, Israel, Japonia, Austria, Elveţia, Italia, China, Spania, Republica Moldova etc. Tema de anul acesta este „Frumuseţe”.

În acest an, la Sibiu, sunt aşteptaţi mai mult de 3.500 de participanţi, din 75 de ţări, care vor lua parte la cele peste 800 de evenimente, programate în 80 de spaţii de joc.

FITS este primul mare festival din Europa Centrală şi de Est, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume şi cel mai mare eveniment dedicat artelor spectacolului din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.