History va transmite în premieră, joi, de la ora 21.00, lungmetrajul "Născuţi pentru Sabie", la două zile după difuzarea în Polonia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pelicula spune o poveste despre onoare, curaj şi război, din perspectiva unui tânăr cavaler care a crescut în uniunea statală polono-lituaniană a secolului al XVII-lea, o perioadă marcată de numeroase conflicte sângeroase în Europa.

"Născuţi pentru Sabie" aduce în prim-plan filmul de acţiune, centrat în jurul nobilului Błażej Wronowski, care va fi instruit în arta mânuirii sabiei de Jan Jerlicz, un veteran al războaielor muscovite, la cererea fratelui său de arme.

Lungmetrajul are şi o parte documentară, care prezintă o incursiune în istoria şi arta mistică a sabiei poloneze. Aceasta este considerată din cele mai vechi timpuri şi până în prezent una dintre cele mai periculoase arme din lume. Luptătorii fac demonstraţii de măiestrie, etalându-şi forţa şi tehnica dobândite de-a lungul anilor de pregătire, astfel încât să poată mânui această armă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.