"Guvernul Copiilor 2", filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, va fi în cinematografe din 26 aprilie şi prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievaţi cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viziunile lor au fost extinse şi aduse la viaţă de un grup transdisciplinar de artişti, arhitecţi, peisagişti, educatori, psihologi, devenind veritabile „utopii tangibile” inserate în film. Rezultatul este un documentar inovator axat pe gândirea creativă a copiilor cu privire la viitorul societăţii pe termen lung.

Din echipa filmului fac parte profesionişti de excepţie din industria cinematografică precum directorii de imagine Tudor Lucaciu RSC şi Zsolt Magyari, editorul Cristian Vieriu, sound designer-ul Irina Bozdog, music mix-ul Lukas Piele, artistul 3D principal Alexandru Pop şi compozitorul de muzică Sebastian Androne-Nakanishi care semnează coloana sonoră originală a filmului.

Campania de lansare va include o serie de proiecţii speciale şi premiere de gală, urmate de dezbateri transdisciplinare cu privire la viitorul societal. La proiecţiile speciale va participa echipa proiectului, spectatorii având astfel ocazia să afle mai multe despre începuturile proiectului, descoperiri după primii ani de desfăşurare şi, desigur, planuri viitoare.

Premiere de gală:
la Bucureşti – Cinema Elvire Popesco, vineri, 19 aprilie, ora 18:00 
la Timişoara – Cinema Timiş, sâmbătă, 27 aprilie, ora 17:00
la Cluj-Napoca – Cinema Victoria, duminică, 28 aprilie, ora 13:00

Pentru realizarea filmului actual s-au folosit în premieră tehnologii noi valorificate în cadrul jocurilor video sau soft-uri de machine learning şi inteligenţă artificială pentru a prototipa un număr restrâns de viziuni din film, devenind astfel primul film românesc care valorifică aceste tehnici. Metodologia de lucru a fost împărtăşită în trecut în cadrul conferinţei TEDxBoldandBrilliant şi, de curând, în cadrul Conferinţei AI din cadrul CINETic şi în cadrul Conferinţei AI organizată de Senatul României.

Universul artistic “Government of Children” a debutat ca prima franciză transmedia din România, fiind un proiect artistic iniţiat în 2017 cu multiple axe de inovare conceptuală şi tehnologică, reunind filme, extensii de realitate virtuală multi-premiate, seriale web şi workshop-uri axate pe imaginaţie civică. Extensiile de realitate virtual au propulsat România pe harta mondială a inovaţiei, aducând prima nominalizare la European Metaverse Awards şi primul premiu Meta oferit unui proiect european. Primul lung-metraj al universului cinematografic, "Guvernul Copiilor I", lansat în 2019, a fost primul documentar din România în care s-a folosit tehnologia stereoscopică pentru a augmenta prezenţa copiilor pe ecran. Proiectul, în ansamblul său, defineşte un nou gen audio-vizual, definit de Ioana Mischie în lucrarea sa doctorală, noetic fiction sau noe-fi, care îşi propune să ne invite să ne imaginăm viitoruri axate pe evoluţia conştiinţei umane, nu doar pe evoluţia tehnologiei, aşa cum ne propune genul science-fiction.

"Cred cu tărie că fiecare dintre noi este un potenţial ‚arhitect al viitorului’ (Buckminster Fuller) şi avem o forţă imensă de a co-crea lumi vizionare. Government of Children este unul dintre cele mai ambiţioase proiecte holistice pe care le-am iniţiat, care se concentrează pe gândire vizionară, imaginaţie civică şi design societal pe termen lung. Din întregul univers transmedia, filmul actual este poate cea mai sofisticată călătorie cinematografică şi una dintre cele mai emoţionante pentru că am avut şansa să intervievăm pentru prima dată copii din sfere marginalizate, copii din comunităţi care nu au acces la proiecte creative în mod constant. Îmi doresc ca acest proiect cinematografic să ajungă la oameni, să îi inspire, să îi motiveze să creadă în ei înşişi şi în forţa lor creativă infinită", spune Ioana Mischie.

"Guvernul Copiilor II" este distribuit de  STUDIOSET şi Asociaţia Storyscapes. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.