Filmul „Aşteptaţi răspunsul operatorului”, regizat de Pavel Cuzuioc, va avea premiera mondială la Festivalul Internaţional de Documentare Sheffield.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentarul, o producţie Austria-România, este o alegorie audio-vizuală a comunicarii, o calătorie observaţională în estul Europei alături de câţiva tehnicieni şi jonctori din telecomunicaţii.

„Cu acest film, mi-aş dori să închei o trilogie nu doar despre oameni care practică meserii neobişnuite (gropari, garderobieri, tehnicienii/ jonctorii din telecomunicaţii), dar şi despre diferite tipologii umane. Până la urmă, mă interesează omul în sine, fiecare în parte, şi nu neapărat meseria pe care o practică. Aceste universuri individuale mă fascinează cel mai mult", a trabsmis într-un comunicat Pavel Cuzuioc.

Documentarele „Doina Groparilor” (2011) şi „Secondo Me” (2016) sunt cele care întregesc trilogia.

„Aşteptaţi răspunsul operatorului” va putea fi vizionat online, pe platforma festivalului, începând cu 10 iunie, el fiind selectat în secţiunea „Into The World” a Festivalului Internaţional de Documentare Sheffield.

Festivalul are loc anual în Sheffield, Anglia, din 1994, şi a devenit un important evenimente de gen din Marea Britanie. În prezent, este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai importante trei festivaluri de documentare din lume, alături de Hotdocs (Toronto) şi IDFA (Amsterdam). 

Pavel Cuzuioc s-a născut în 1978, în Basarabia. În anul 2000 s-a mutat în Austria, unde a studiat regia şi producţia de film la Academia de Film din Viena. Filmele lui au fost selecţionate şi premiate la diverse festivaluri internaţionale de film, ca Locarno (Elveţia), HotDocs (Toronto, Canada), Clermont Ferrand (Franţa), Black Nights (Tallinn, Estonia), DocAviv (Tel Aviv, Israel) şi Cottbus (Germania).

A mai regizat „Raisa” (scurtmetraj de ficţiune, 2015) şi „Trois Femmes de Moldavie” (mediumetraj decumentar, 2006).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.