Postul de televiziune DIVA prezintă, pe 1 şi 8 iulie, de la ora 21.00, poveşti de dragoste celebre transformate în filme remarcabile ce acaparează seara de vineri cu romantism din alte vremuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe 1 iulie este difuzat "Anna Karenina" ("Anna Karenina", 2012) cu Keira Knightley, Jude Law şi Aaron Taylor-Johnson. Celebra poveste plasată în 1874, în Rusia imperială, unde aristocrata Anna Karenina (Keira Knightley) călătoreşte de la Sankt Petersburg la Moscova pentru a salva căsătoria fratelui ei Prinţul Oblonsky (Matthew Macfadyen), care a trăit o poveste de dragoste cu servitoarea sa. Anna Karenina este căsătorită cu contele Alexei Karenin (Jude Law), dar îl întâlneşte pe ofiţerul de cavalerie, Contele Vronsky (Aaron Taylor-Johnson) în gară şi sunt atraşi unul de celălalt. Cei doi dansează la bal, atrăgând atenţia societăţii conservatoare şi trăiesc o poveste de dragoste care o va conduce pe Anna Karenina la o soartă tragică.

Adaptarea romanului clasic al lui Lev Tolstoi a adunat 33 de premii şi 53 de nominalizări din partea instituţiilor din întreaga lume, dar cele mai aclamate au fost costumele, care au câştigat un premiu Oscar şi un BAFTA în 2013.

Pe 8 iulie două surori se luptă pentru iubirea unui rege în filmul "Cealaltă moştenitoare Boleyn" ("The Other Boleyn Girl", 2008) cu Natalie Portman, Scarlett Johansson şi Eric Bana. Scenariul lui Peter Morgan, bazat pe romanul lui Philippa Gregory şi înfăţişează curtea regelui Henry al VIII-lea. Henry (Eric Bana) este portretizat drept un rege chipeş, seducător şi plin de pasiune. Mary (Scarlett Johansson), dată regelui de ambiţiosul ei tată, este împovărată de aspectele politice ale relaţiei lor. Ea îl iubeşte cu adevărat, spre deosebire de sora ei manipulatoare, Anne (Natalie Portman), care intră în competiţie pentru titlul de regină. Până unde poate merge ambiţia unor femei într-o epocă în care bărbaţii le decideau soarta?

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.