O serie de interviuri de arhivă cu scriitorul Marin Preda, precum şi filmul "Moromeţii azi", realizate de scriitoarea Mariana Sipoş în 1995, vor putea fi vizionate joi, din oră în oră, la sediul Muzeului Naţional al Literaturii Române (Strada Nicolae Creţulescu 8).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiecţiile marchează ziua de naştere a scriitorului Marin Preda (5 august 1922). Totodată, va fi închisă şi expoziţia "Remember Marin Preda - 41. Adevăr şi manipulare privind moartea scriitorului. Istoria manuscriselor pierdute", proiect iniţiat de Mariana Sipoş, deschisă pe 18 mai. 

Expoziţia a fost vernisată în prezenţa fiilor lui Marin Preda, Nicolae Preda şi Alexandru Preda şi a fost prelungită, la cererea publicului, până în data de 5 august, ora 18.00. Proiectul este unul pilot, în deschiderea evenimentelor care vor avea loc în 2022, în cadrul Anului centenar Marin Preda, iniţiat de MNLR.

Proiecţiile interviurilor au loc din oră în oră, în intervalul 10.00 - 18.00.

Începând cu ora 18.00, va fi proiectat filmul "Moromeţii azi", realizat de Mariana Sipoş în 1995, în casa natală a lui Marin Preda din Siliştea-Gumeşti şi la Mogoşoaia. Invitaţi în film: Eugen Simion, Vasile Popovici, Cornel Popescu, Stere Gulea, rude, prieteni şi consăteni ai lui Marin Preda. Proiecţia va fi prefaţată de o evocare: "Marin Preda - 99 de ani". Participă: Ioan Cristescu, Mariana Sipoş, Ion Bogdan Lefter

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.