Zece scurtmetraje şi un lungmetraj documentar, semnate de regizoare spaniole, vor fi proiectate, la Institutul Cervantes din Bucureşti, luni, marţi şi miercuri, pentru a marca Ziua Internaţională a Femeii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiecţiile din seria ”Espacio Femenino” vor începe la ora 19.00 şi prezintă o selecţie alcătuită din două sesiuni de scurtmetraje semnate de regizoare spaniole şi un lungmetraj documentar, informează instituţia.

Selecţia are un dublu scop: acela de a da vizibilitate creaţiei cinematografice feminine şi de a sublinia prezenţa femeilor în industria cinematografică spaniolă.

Luni, vor fi proiectate filmele ”Flexibility”, de Remedios Crespo, ”La buena fe”, de Begoña Soler, ”Madrid”, de Janaina Marqués, ”Nire Aitaren Etxea”, de Irene Bau, şi ”El deseo de la civilización”, de Carolina Astudillo.

Marţi, vor fi prezentate ”Generación K”, de Gemma Badía, ”Juliana”, de Jana Herreros, ”Sarirosa”, de María José Anrubia, ”Celebraciones”, de Paz Piñar, şi ”Eso otro”, de Marta Onzain şi Alberto R. Peña-Marín.

Lungmetrajul documentar ”Basilio Martin Patino, La Decima Carta” (2014), de Virginia García del Pino, va putea fi vizionat miercuri.

Ideea filmului a pornit de la lungmetrajul ”Nueve cartas a Berta/ Nouă scrisori către Bertha” (1966), semnat de regizorul spaniol Basilio Martín Patino, film considerat ca făcând parte, la vremea respectivă, din “Noul cinema spaniol”.

Intrarea este liberă, în funcţie de numărul de locuri disponibile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.