Postul Diva a programat în septembrie, în fiecare miercuri, patru filme de investigaţie, premiere în România, în stil franţuzesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe 7 septembrie este difuzat "Crimă în Munţii Maures" ("Murder In The Maures Mountains", 2019) cu Laurent Ournac, Hélène Degy, Christian Rauth. În timpul unui exerciţiu militar în pădure, soldaţii fac o descoperire macabră: cineva şi-a găsit moartea sub o ploaie de săgeţi în inima masivului Sainte-Victoire. Diane Giraud (Hélène Degy), locotenent de jandarmerie, responsabilă de anchetă, se asociază cu Căpitanul Alex Lançon (Laurent Ournac), însărcinat de armată pentru a ajuta în ancheta jandarmilor. În timpul investigaţiilor lor, Alex şi Diane descoperă că săgeţile sunt reproduceri ale celor trase de „Arcaşul Negru”. Acest luptător local, Arcaşul Negru, era cunoscut în întreaga regiune în anul 975 pentru că îi apăra pe locuitori împotriva invaziei duşmanilor de la acea vreme.

Producţia a fost filmată în regiunile Provenţa, Alpi şi Coasta de Azur şi are un scenariu semnat de Richard Roulet, Lionel Pasquier şi Christian Guérinel.

Pe 14 septembrie, Diva investighează o "Crimă în Ţara Catarilor" ("Murder in the Land of the Cathars", 2019) alături de Élodie Fontan şi Salim Kechiouche. Cu ocazia inaugurării unei expoziţii despre inchiziţie într-un celebru castel catar, vizitatorii descoperă cu groază cadavrul mutilat al unei tinere aflat într-o cuşcă de tortură. Găsit la locul crimei, Victor (Salim Kechiouche), un tânăr cu sindrom Down este considerat principalul suspect. Pauline Lebrun (Élodie Fontan), locotenent de jandarmerie şi sora suspectului, este imediat scoasă din anchetă şi înlocuită de căpitanul SR Montpellier, Thomas Costella (Salim Kechiouche). Prin urmare, ea caută alte metode să lupte pentru a-şi proteja fratele şi a-l elibera.

Filmul propune o incursiune în istoria catarilor, o civilizaţie avansată din secolul 11, eradicaţi în timpul cruciadelor religioase din secolul 13. Producţia a fost filmată în regiunea regiunea Occitanie (Bages, Bize-Minervois, Gruissan, Lagrasse, Narbonne, Peyriac-de-Mer şi Puivert).

Pe 21 septembrie, va fi difuzat "Crimă la St Omer" ("Murder in St Omer", 2019) cu Sagamore Stévenin şi Elsa Lunghini. Liniştea orăşelului Doulac este ameninţată de o serie de scrisori otrăvitoare care promit dezvăluiri despre o crimă care a avut loc cu câţiva ani în urmă. Neliniştea şi suspiciunea se răspândesc rapid din casă în casă şi scriitorul anonim reuşeşte să stârnească furia adevăratului făptaş. 

În 28 septembrie seria se încheie cu filmul "Crimă pe insula Reunion" ("Murder on Reunion Island", 2019) distribuţie: Catherine Jacob şi Ambroise Michel. O poliţistă locală îşi uneşte forţele cu un agent din Franţa continentală în investigarea morţii suspecte a moştenitorului unei afaceri locale. Indiciile sugerează un accident, dar Juliette (Catherine Jacob) descoperă curând seceretele unei familii măcinate de secrete şi influenţa strămoşilor. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.