Filiala Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România a primit o somaţie de evacuare a sediului în care funcţionează de 70 de ani, ca urmare a unei retrocedări, şi solicită autorităţilor locale să soluţioneze această situaţie pe care o consideră "absurd kafkian".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Conducerea Uniunii Scriitorilor din România a luat act cu reală îngrijorare de „somaţia de evacuare cu celeritate” a spaţiului ocupat de Filiala Timişoara a U.S.R. şi de redacţia revistei „Orizont”. Situaţia de la Timişoara are o notă de absurd kafkian. Obligate fiind să retrocedeze un imobil câştigat în instanţă de mai mulţi reclamanţi şi neputându-l retroceda în natură, autorităţile locale au oferit în compensare… tocmai spaţiul ocupat, din 1949 încoace, de Filiala Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România şi de redacţia revistei „Orizont”, se arată într-un comunciat transmis News.ro. 

Sediul actual este "chiar spaţiul în care a fost concepută Proclamaţia de la Timişoara şi în care, de peste şapte decenii, se concentrează istoria literară şi culturală a oraşului".

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Conducerea Uniunii Scriitorilor din România face un apel la "raţiunea, competenţele şi buna-credinţă a autorităţilor locale timişorene care au responsabilitatea soluţionării rapide a acestei situaţii grave, incalificabile".

Potrivit USR, acestea sunt "secvenţe anticulturale de „administrare” abuzivă a unui patrimoniu material şi simbolic atât de important în istoria culturală şi multiculturală a oraşului".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.