Filarmonica „George Enescu” îşi va aduce aportul la concertul de deschidere şi la cele trei finale ale Concursului „George Enescu”, ce vor avea loc pe 1, 11, 17 şi 23 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concertul de deschidere din 1 septembrie va începe la ora 19.00. Corul şi orchestra Filarmonicii „George Enescu” vor fi conduse de dirijorul Iosif Ion Prunner, respectiv Gabriel Bebeşelea. 

Solişti vor fi Ştefan Tarara (vioară), Eun-Sun Hong (violoncel), Josu de Solaun (pian), câştigători ai Concursului Internaţional „George Enescu” 2014.

În program sunt incluse: Tian Tian - „Concerto for Orchestra”, lucrare distinsă cu premiul întâi în cadrul secţiunii Compoziţie, Concursul Internaţional „George Enescu” 2016; Paul Constantinescu - Triplu concert pentru vioară, violoncel, pian şi orchestră (1963); George Enescu - „Poema Română” op. 1.

Finala secţiunii Violoncel va avea loc pe 11 septembrie, de la ora 18.00, când Filarmonica va fi dirijată de Paul Watkins, cea a secţiunii Vioară pe 17 septembrie, de la ora 19.00, dirijată de Christoph Poppen, iar cea de Pian, pe 23 septembrie, de la ora 19.00, când orchestra va fi dirijată de Vassily Sinaisky.

În 2018 se împlinesc 137 de ani de la naşterea compozitorului român George Enescu (1881 – 1955) şi 60 de ani de la prima ediţie a Concursului Internaţional „George Enescu“.

În 1958, cu sprijinul violonistului Yehudi Menuhin, discipol şi prieten al compozitorului, la Bucureşti a fost înfiinţat Festivalul Internaţional „George Enescu” şi, în cadrul acestuia, Concursul Internaţional „George Enescu“. Devenite cele mai importante evenimente culturale internaţionale organizate de România, concursul şi festivalul au ca principal scop misiunea de a duce mai departe şi de a valorifica moştenirea celui mai reprezentativ compozitor român.

Desfăşurat ca eveniment de sine stătător începând cu 2014 şi deschis publicului larg, Concursul Internaţional „George Enescu“ a înregistrat creşteri constante ale numărului de tineri artişti implicaţi.

Ediţia 2018 a atins un nou record: 400 de tineri muzicieni s-au înscris în competiţie, dintre care, după selecţia juriului de specialitate, vor intra efectiv în concurs 270 de violonişti, pianişti, violoncelişti şi compozitori din 39 de ţări. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.