Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Tânăr de la Sibiu va avea loc în perioada 1 - 10 noiembrie, la Teatrul Gong, iar spectacolul „Furor”, pus în scenă de argentinianul Luciano Rosso, este unul din headlinerii evenimentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Furor”, cu Luciano Rosso şi Miguel Israilevich în distribuţie, va fi prezentat pe 5 noiembrie, de la ora 18:00, are o durată de 60 de minute şi este dedicat tinerilor cu vârste de peste 12 ani.

Un actor este capabil să estompeze linia dintre realitate şi ficţiune şi, totodată, este capabil să înfrunte imprevizibilul. Imaginaţia este cea mai puternică şi putem descoperi cât de multă artă poate să încapă într-un corp uman. Până când se demodează.

În acest nou experiment, Luciano Rosso şi Miguel Israilevich expun un nou proces de muncă ce propune o altă perspectivă a succesului şi eşecului. Folosind spontaneitatea, artiştii joacă pe placul publicului în timp ce construiesc poveşti pe un teren nesigur. Deşi nimeni nu poate asigura că scopul va fi atins, călătoria va fi fără îndoială unică şi irepetabilă.

Producţia este semnată T4, Maxime Seugé şi Jonathan Zak, designul de lumini de Ricardo Sica, şi imaginea de Ana Schmukler. „Furor” este prezentat în limba spaniolă, cu supratitrare în limba română.

Festivalul Tânăr de la Sibiu, cu un program dedicat copiilor şi adolescenţilor, reunind întreaga familie, are ca menire construirea unui public nou pentru teatrele dramatice. Timp de zece zile, el va propune peste 40 de spectacole şi evenimente.

„Căutările şi preocupările ediţiei din acest an reflectă inevitabil turbulenţele din ultima perioadă, ce ne afectează atât la nivel individual, cât şi colectiv”, a transmis într-un comunicat Adrian Tibu, manager al Teatrului Gong şi al festivalului. „Fără a avea vreo garanţie că programul propus va reuşi să schimbe câtuşi de puţin lumea din jurul nostru, mi-am propus să provoc un dialog al generaţiilor prin care să o chestionăm. Iar atunci când incapacitatea de a deosebi binele şi răul nu poate naşte decât prostie, necesitatea reînvăţării unor istorii şi de a ne aduce împreună prin forţa de a spune poveşti devine o responsabilitate colectivă pentru succesul individual. Noile generaţii vor avea de partea lor timpul şi puterea imaginaţiei pentru a schimba lumea”.

Legat de programul din acest an, Adrian Tibu spune că este „despre bucuria de a descoperi în familie sau alături de prieteni poveşti energizante, despre dragostea care trebuie să fie mai mare decât ura din jurul nostru, despre o călătorie unică şi irepetabilă prin diversitatea artiştilor aduşi laolaltă. Pentru că la teatru e despre a fi sau a nu fi, acum şi aici, despre a face furori!”.

Luciano Russo, născut pe 15 aprilie 1982, în Buenos Aires (Argentina), este dansator, actor, muzician şi coregraf. Ca dansator, s-a format învăţând de la Analia Gonzalez, Liliana Cepeda şi Gustavo Carrizo, iar pe drumul în teatru a fost îndrumat de Osqui Guzman şi Daniel Casablanca. La vârsta de 18 ani a intrat în compania El Choque Urbano alături de care a realizat numeroase turnee internaţionale. Împreună cu Hermes Gaido a fondat Centrul Cultural Laburatorio, care a funcţionat între anii 2005-2008. Aici a creat grupul muzical cu obiecte şi teatru Urraka şi spectacolul „Un Puyo Rojo”. Cu această punere în scenă a avut reprezentaţii în mai mult de 30 de ţări în Europa şi America. Spectacolul a fost preluat producătorul francez Quartier Libre fiind prezentat la Théâtre du Rond Point şi Théâtre Antoine în Paris şi la Festival d'Avignon în 2014 şi 2015, dar şi la Edinburgh Fringe Festival în 2017. Luciano Rosso şi-a dezvoltat şi partea umoristică, realizând o mulţime de filme scurte în care parodiază melodii cunoscute. A devenit astfel unul dintre cei mai cunoscuţi artişti pe YouTube, cu aproximativ 350.000 de abonaţi. Datorită acestor filme a ajuns să participe la numeroase show-uri TV din Peru şi Columbia. În prezent, locuieşte în Paris.

Miquel Istrailevich este actor, regizor şi profesor. A studiat actoria alături de Ciro Zorzolli, Eugenio Soto, Antonio Celico, Helen Tritek, iar în regie a fost îndrumat de Ruben Szuchmacher, Graciela Schuster, Guillermo Cacace şi Luis Cano. Şi-a dezvoltat activitatea atât în teatru, cât şi în televiziune. În 2014, a condus o cercetare despre mediul cultural şi modul în care acesta influenţează creaţia artistică. Locuieşte la Paris, unde îşi finalizează masterul în teatru şi predă regie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.