Cea de-a opta ediţie a festivalului internaţional de teatru Fest(in) pe Bulevard va avea loc la Bucureşti în perioada 11 - 24 octombrie 2021, a anunţat joi Teatrul Nottara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tema ediţiei din acest an este „Criza pandemiei”, iar programul cu spectacolele selecţionate va fi făcut public la începutul lunii septembrie pe site-ul teatrului şi pe pagina de Facebook a instituţiei.

„Având în acest an un buget de austeritate, spectacolele din festival vor aparţine teatrelor de stat şi companiilor independente din Bucureşti. Vor participa şi câteva teatre din ţară, care vor veni în regim de turneu. Teatrul Nottara îşi asumă invitarea unor oameni de teatru din ţară şi din câteva tări învecinate (în funcţie de posibilităţi). Le mulţumim tuturor celor care înţeleg situaţia şi doresc să fie alături de noi”, a transmis într-un comunicat Marinela Ţepuş, managerul Teatrului Nottara.

Prin ediţia 2021, instituţia doreşte să aducă în discuţie felul în care s-au adaptat artiştii la condiţiile şi restricţiile din pandemie, prin intermediul actului teatral, ca formă de artă cu cea mai mare implicare în viaţa socială.

În acest an, Fest(in) pe Bulevard va avea 10 secţiuni distincte: Zilele Teatrului de pe Bulevard  (Premiere în Fest(in)); Criza Pandemiei (Premiere în Fest(in)); MultiArt pentru Deţinuţi (ediţia a XII-a ), la mijlocul lunii noiembrie; Bulevardul Comediei; Întâlniri Teatrale - NottDependent  (ediţia a II-a), între 11 şi 14 octombrie; Vedeta de lângă tine (în cadrul Cafenelei lui Repi); Lansări de carte/ expoziţii; Spectacole - lectură; Lansarea Programului Teatrul Poesis, în parteneriat  cu Teatrul Naţional Marin Sorescu, Craiova (Premiul special al Senatului UNITER, acordat în cadrul Galei Premiilor UNITER, 2021); Colocvii.

Festivalul de Teatru - Fest(in) pe Bulevard a fost lansat de Teatrul Nottara în anul 2013 şi a avut loc în fiecare an în luna octombrie, cu excepţia anului 2020, când situaţia epidemiologică a impus anularea sa.

De-a lungul timpului, Fest(in) pe Bulevard s-a constituit într-o ofertă culturală complexă, modernă, inedită pe piaţa festivalieră din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.