Peste 40 de oaspeţi din străinătate, alături de alţi 50 de participanţi din România, 20 de evenimente - dezbateri şi lecturi publice - sunt anunţate la ediţia a VIII-a a Festivalului Internaţional de Poezie Bucureşti, în săptămâna 15-21 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul acesta vor avea loc dezbateri şi lecturi publice, performance-uri şi alte formule neconvenţionale imaginate pentru a promova poezia. Programul ediţiei 2017 va fi anunţat în curând pe pagina evenimentului. 

La ediţia de anul trecut a FIPB au fost prezenţi peste 100 de poeţi din 23 de ţări, nume consacrate, care au participat la mese rotunde, dezbateri, întâlniri cu poeţi români, performance-uri de poezie sonoră. 

Festivalul Internaţional de Poezie Bucureşti (FIPB) este o iniţiativă culturală care îşi propune să reintroducă în spaţiul public contemporan conceptul de poezie vizibilă şi interactivă.

Lansat în 2010, sub egida Muzeului Naţional al Literaturii Române, Festivalul Internaţional de Poezie Bucureşti a crescut constant, ajungând să includă în programul celei de a VII-a ediţii peste 100 de poeţi din 23 de ţări. Atât prin istoricul său, cât şi prin palmares, Festivalul Internaţional de Poezie Bucureşti începe să se contureze drept una dintre cele mai spectaculoase manifestări dedicate poeziei de pe scena literară autohtonă.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.