Cea de-a 46-a ediţie a Festivalului Internaţional al Muzicii şi Dansului va debuta sâmbătă, la Teatrul National de Operă si Balet „Oleg Danovski" din Constanţa, unul dintre puţinele care îşi menţine activitatea cu publicul în această perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul va avea loc în perioada 31 octombrie - 5 decembrie, iar în program sunt incluse 15 evenimente, printre care două premiere.

Gala de operă programată sâmbătă, de la ora 18:30, în sala teatrului, va fi dirijată de Gheorghe Stanciu şi îi va avea ca solişti pe Ionuţ Pascu, Paul Lungu şi Georgeta Grigore, de la Bucureşti, şi pe soliştii teatrului Laura Eftimie, Doru Iftene, Răzvan Săraru şi Marius Eftimie.

Managerul teatrului, Daniela Vlădescu, a transmis într-un comunicat: „A trebuit să vină anul 2020 ca să ne dăm seama că până acum nu ne-a fost atât de rău şi că greul abia acum începe. Trebuie să ne dovedim puterea, înţelepciunea, talentul şi profesionalismul, trebuie să ne dovedim utilitatea şi să ne arătăm respectul pentru public, pentru meseria noastră, pentru artă şi pentru civilizaţie, dar şi să îi ocrotim pe toţi cei din jurul nostru”. 

Din program fac parte spectacole precum „Rigoletto” (Verdi), „Don Quijote” (Minkus), „O noapte la Veneţia” (Strauss), „Flautul fermecat” (Mozart) şi „Carmen” (Bizet).

Premiera „Povestirile lui Hoffman”, după Jacques Offenbach, regizat de Ştefan Munteanu, va încheia ediţia de anul acesta a festivalului.

Spectacolele se vor derula fără pauză şi vor dura de la o oră şi jumătate până la maxim două ore, cu respectarea măsurilor de siguranţă sanitară. În sală se vor afla cel mult 150 de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.