Festivalul Ideo Ideis va avea loc anul acesta, între 5 şi 9 august, într-o formă nouă, adaptată măsurilor de siguranţă în vigoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a 15-a ediţie se va desfăşura într-un format concentrat, în Alexandria şi în oraşele trupelor selectate, putând astfel să fie asigurată în continuare calitatea experienţei, dar într-un mediu care să poată respecta măsurile de distanţare socială şi restricţiile de călătorie impuse, se arată într-un comunicat remis News.ro.

În cazul în care evoluţia situaţiei va face imposibilă această formulă, organizatorii Ideo Ideis au transmis că sunt pregătiţi să desfăşoare activităţile exclusiv în mediul online, garantând întâlnirea adolescenţilor cu trainerii, mentorii şi masterclass-urile planificate, în perioada 5 - 9 august.  

„Ne dorim ca această aniversare, în care suntem forţaţi de împrejurări să căutam noi formule pentru existenţa festivalului, să funcţioneze ca un propulsor pentru o reinventare pe care o vom aduce la lumină în 2021”, au declarat Andreea Borţun şi Alexandru Ion, fondatori festivalului.

Înscrierile pentru ediţia de anul acesta au început.

Opt trupe, împreună cu una din Alexandria, vor putea participa la toate activităţile din festival, adaptate pentru comunitatea lor.

Elementul de noutate de anul acesta este faptul că organizatorii vor trimite o caravana Ideo Ideis în oraşul fiecărei trupe selectate, cu o capsulă a festivalului în care se vor afla un mentor şi doi traineri. Trupele se pot înscrie până pe 8 iunie, iar selecţia va fi anunţată pe 16 iunie.

(Foto: Adi Bulboacă)
(Foto: Adi Bulboacă)

Ideo Ideis este un festival cultural pentru comunitate şi, în acelaşi timp, un eveniment dedicat procesului de educaţie non-formală pentru liceenii din România. Structura festivalului este unică în peisajul festivalurilor de teatru din ţară şi are rolul de a-i ajuta pe participanţi să-şi îmbunătăţească abilităţile de comunicare, să capete încredere în ei şi să interacţioneze cu tipuri de modele relevante pentru dezvoltarea lor personală şi profesională.

Din 2006 până în prezent, festivalul a adus în Alexandria, oraşul care nu a avut niciodată un teatru, peste 220 spectacole de teatru tânăr şi profesionist şi mai mult de 150 de ateliere de măiestrie şi dezvoltare personală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.