Ediţia cu numărul XX a Festivalului ICon Arts Transilvania, care va avea loc în perioada 25 iulie-7 august, va cuprinde 16 evenimente în 10 localităţi din Sudul Transilvaniei, Sibiu şi împrejurimile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul ICon Arts Translvania înseamnă o adevărată aventură culturală în Sudul Transilvaniei pe care publicul o poate construi după propriul program.

Concerte imersive de muzică de cameră, arii şi duete de operă, jazz, muzică nouă se vor desfăşura aproape în fiecare zi, la orele apusului, în grădini baroce şi biserici fortificate ce împânzesc judeţul Sibiu.

Programul evenimentului este disponibil pe iconarts.ro, iar intrarea va fi liberă la majoritatea evenimentelor, prin rezervare la adresa reservations@iconarts.ro.

La ediţia de anul acesta vor concerta artişti cu o valoroasă reputaţie internaţională, din Belgia, Elveţia, Germania, Marea Britanie, alături de artişti apreciaţi pe marile scene din România. Aceştia vor susţine, de asemenea, o serie amplă de masterclass-uri pentru tinerele talente ale muzicii clasice şi de jazz, în continarea misiunii ICon Arts de a susţine scena tânără din România.Vârfurile generaţiei 2022 vor primi şi anul acesta noi oportunităţi de afirmare în cadrul proiectelor UCIMR şi ale partenerilor săi culturali.

Principala noutate a Academiei ICon Arts este fondarea a trei rezidenţe artistice în domeniul jazzului, muzicii de cameră şi compoziţiei muzicale. Cu acest prilej, în cadrul proiectului Rezidenţa Transilvanica, va fi construită o rută culturală între bisericile fortificate din Buneşti, Biertan, Copşa Mare, Cund, Cloaşterf şi Mălâncrav.

Compozitori din România / Elveţia, Polonia, China, Irlanda, SUA vor transpune povestea celor 6 fortificaţii în miniaturi muzicale pe care turiştii le pot asculta chiar în incinta spaţiilor pentru care au fost create, începând cu luna noiembrie 2022. Ansamblul de percuţie ICon Arts va susţine două concerte în avanpremiera acestui proiect, alături de solişti invitaţi, în perioada septembrie – noiembrie. Mai multe amănunte despre proiect sunt disponibile pe pagina UCIMR. Rezidenţa Transilvanica este un proiect al Asociaţiei UCIMR, co-finanţat de AFCN.

Academia şi Festivalul ICon Arts Transilvania, Ediţia XX, este un eveniment organizat de Asociaţia UCIMR - Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Exces Music.
Un proiect cultural co-finanţat de Consiliul Judeţean Sibiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.