Cea de-a XXX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică şi Poezie ”Eminesciana” va avea loc în 26 iunie, în Poiana Eminescu de la Străşeşti, în Republica Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul evenimentului, actriţele Ludmila Botnari şi Margareta Nazarchevici vor recita din poezia lui Mihai Eminescu, iar muzicianul Viorel Burlacu le va acompania la chitară şi voce.

Festivalul Internaţional de Muzică şi Poezie ”Eminesciana" a intrat în tradiţia raionului Străşeni şi este un adevărat simbol cultural.  Evenimentul este organizat de Secţia Cultură a Consiliul raional Străşeni în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, Ministerul Culturii al Republicii Moldova şi Biblioteca Publică Raională”Mihail Sadoveanu".

În fiecare an, la festival participă scriitori şi poeţi din întreg spaţiu românesc, interpreţi de muzică cu renume, oficialităţi din conducerea şi Parlamentul Republicii Moldova, colective artistice din Ucraina, Belarus, România, anunţă Institutul Cultural Român (ICR).

Programul artistic va cuprinde recitaluri susţinute de colective corale, formaţii folclorice, ansambluri de dans, interpreţi de muzică populară şi uşoară din Republica Moldova şi din străinătate şi recitalul poetico-muzical dedicat creaţiei eminesciene, organizat cu sprijinul ICR Chişinău.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.