Artişti din 63 de ţări şi 3.841 de spectacole în 323 de spaţii fac parte din programul ediţiei de anul acesta a Festivalului de Teatru de la Edinburgh (Scoţia), care înregistrează şi cea mai însemnată participare europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul executiv al Edinburgh Fringe Society, Shona McCarthy, pune participarea europeană pe seama „efortului deliberat de contracarare a oricărui lucru negativ adus de Brexit”.

Între cei care vor participa la evenimente se numără Basil Brush, prezentator TV în anii 1980 al unei emisiuni pentru copii, care acum va găzdui un show pentru adulţi, actriţa şi activista Rose McGowan şi rapperul Akala, amândoi făcându-şi debutul în festival într-un program special.

McCarthy a precizat, la conferinţa care a avut loc miercuri, că există şi îngrijorări ale localnicilor care, pe perioada festivalului, sunt deranjaţi de miile de oaspeţi în oraş.

Universităţile Edinburgh Napier şi Queen Margaret din Edinburgh au acceptat să îi primească în campusuri pe cei care vin pentru festival.

Cea de-a 72-a ediţie a festivalului va avea loc în perioada 2 - 26 august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.