Festivalul de muzică simfonică din Aldeburgh, care urma să aibă loc în luna iunie, a fost anulat, pentru prima dată în 73 de ani, din cauza pandemiei de Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aldeburgh Festival este unul dintre cele mai importante evenimente de gen din Europa.

Evenimentul a fost înfiinţat în 1948 de compozitorul Benjamin Britten, tenorul Peter Pears şi libretistul Eric Crozier. Anual, el are loc în luna iunie în oraşul de pe coasta Suffolk, însă luni organizatorii au anunţat că ediţia din 2020 a fost anulată.

„Cu mare tristeţe, trebuie să anulăm ediţia de anul acesta a festivalului Aldeburgh... Am aşteptam să luăm această decizie în speranţa că vom putea să prezentăm unele dintre evenimentele noastre, având în vedere varietatea activităţilor pe care le oferă festivalul. Însă, aşa cum ultimele zile au clarificat, acea speranţă era dincolo de realitate”, a transmis Roger Wright, director executiv, citat de The Guardian.

El a precizat că vor fi făcute eforturi de a prezenta, în viitor, unele dintre evenimente.

La ediţia de anul acesta urmau să aibă premiera compoziţii ale unora ca Mark-Anthony Turnage, Laura Shipsey şi Julian Anderson.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.