Festivalul de fotografie Circulation(s), care are loc în Franţa începând cu anul 2011 şi care este dedicat tinerilor artişti din Europa, va fi organizat pentru prima dată la Bucureşti, în perioada 20 iunie - 14 iulie, de Primăria Capitalei prin Centrul Cultural Expo Arte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Intrarea publicului, la Rezidenţa Scena 9, este liberă de marţi până vineri, între orele 16.00-20.00, sâmbătă şi duminică: 13.00-20.00, luni: închis.

Circulation(s) este dedicat diversităţii fotografice europene şi are drept scop descoperirea tinerelor talente. Rampă de lansare pentru tinerii fotografi, laborator prospectiv şi inovator al creativităţii contemporane, Festivalul ocupă un loc unic în peisajul fotografic francez şi european.

Cu ocazia sezonului Franţa-România, festivalul, organizat la Paris în perioada 20 aprilie - 30 iunie, a avut invitaţi, într-un focus naţional fără precedent, cinci tineri fotografi din România. Ca o prelungire a acestui moment important şi ca o confirmare a prieteniei dintre cele două ţări, organizatorii Circulation(s) aduc la Bucureşti şapte tineri fotografi din mai multe ţări (Franţa, Italia, Ucraina, România), care au expus şi în ediţia din acest an de la Paris.

"Franţa este ţara de origine a fotografiei, iar în România fotografia documentară, antropologică, cea propagandistică şi cea comercială au găsit de la început adepţi şi practicieni dedicaţi şi talentaţi. Fotografia de artă a fost un mediu pe care dictatura fascistă şi cea comunistă l-au găsit greu tolerabil şi a fost practicat aproape pe ascuns, în pofida naturii sale „tehnice” şi exacte. Modularea, eliberarea de tehnica şi imaginarul pe care le propune fotografia de artă creează un spaţiu de proiecte, de libertăţi şi critică socială care vorbeşte un limbaj universal. Este esenţial astăzi, la 30 de ani de la căderea regimurilor totalitare în Europa şi în România, să vedem o nouă generaţie de artişti, în marea lor majoritate născuţi după 1989, care folosesc fotografia ca un dialog natural cu artişti din întreaga lume", au subliniat Jean-Jacques Garnier (comisar general pentru Franţa) şi Andrei Ţărnea (comisar general pentru România).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.