Expoziţii de fotografie, seri de teatru şi concerte, proiecţii pe plajă sunt în programul festivalului de arte vizuale ”Vama sub Lumini de Oscar” (VSLO), care a ajuns la ediţia a 8-a şi care se va desfăşura în localitatea din sudul litoralului în perioada 18-27 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

VSLO reînnoieşte tradiţia începută anul trecut şi solicită celor care vor să participe la cursurile, workshopurile şi seminariile gratuite din cadrul festivalului să plătească ”biletul de acces” făcând o faptă bună, în campania ”Primeşte şi dă mai departe”. Participanţii pot dărui o carte, pot oferi o jucărie unui copil nevoiaş, pot ajută un bătrân să facă piaţa, pot dona sânge. 

Satul pescăresc de odinioară se transformă într-un punct cultural important, cu seri de teatru, concerte, proiecţii gratuite de film pe plajă (atât în Vama Veche cât şi în 2 Mai), expoziţii de fotografie inedite şi târg de echipamente foto.

În ediţia a 8-a vor avea loc cursuri de fotografie de stradă, instantanee cotidiene, 4x4 mudphotography, fotografie conceptuală, fotografie de nud (doar pentru fotografii +18 ani), fotografie deprodus, portret de mireasă, fotografie de observare cu telefonul mobil sau cursuri de retuşare a imaginilor în Photoshop.

Lectorii care predau sau care fac prezentări sunt profesionişti în lumea imaginii şi a fotografiei, nume recunoscute pe plan naţional şi chiar pe plan internaţional.

Marian Sterea, Nicolae Coşniceru, Vali Bărbulescu, Cristian Crisbăşan, Michail Moscholios (Grecia), Olav Urdahl (Norvegia), Tim Hahne (Germania), americanul Chris Suspect sunt lectorii de anul acesta care vor susţine workshop-uri. De asemenea, după fiecare curs vor avea loc întâlniri, proiecţii şi analize de portofoliu cu imaginile realizate în partea practică a workshop-urilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.