O expoziţie semnată Horaţiu Mălăele va deschide sâmbătă, de la ora 18.30, Festivalul Comediei Româneşti - festCO 2017 (27 mai - 4 iunie), la Teatrul de Comedie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De la ora 19.00, la Sala Radu Beligan, va avea loc un spectacol-regal, un one-man-show semnat Thaddeus Phillips din Statele Unite ale Americii, spectacol care a deschis şi Festivalul Artelor de la Hong Kong din luna februarie a acestui an - "17 Border Crossings”. 

Mult premiatul regizor şi actor Thaddeus Phillips face o călătorie teatrală uimitoare peste 17 frontiere internaţionale, într-o examinare provocatoare a liniilor imaginare, a paşapoartelor arbitrare şi a obiceiurilor interculturale curioase.

Într-o montare suprarealistă, care combină comedia gen stand-up, muzica Austriei, acte magice şi reţete culinare, Phillips transcende toate limitele frontierelor din America, Europa de Est, Orientul Mijlociu şi America de Sud.

Stând la un birou, Phillips se întoarce în timp şi începe cu un extract din piesa Henric al V-lea despre momentul creării paşaportului – documentul inventat pentru a permite celor care îl poartă să călătorească fără hărţuire transfrontalieră. Textul urmează itinerariul parcurs pentru a afla istoria celor 17 ştampile: Italia/ Croaţia, Singapore/ Bali şi aşa mai departe.

Actorul-scriitor-regizor foloseşte deseori cea de-a doua persoană în discursul său. Acest lucru se simte ca o invitaţie de a i te alătura în călătorie, cu feribotul, avionul sau scuterul. Discursul său, sub umbrela comediei, atinge probleme serioase ale societăţii umane şi cuprinde o mulţime de momente poetice. Phillips este un talentat povestitor, încântător, amuzant, erudit şi uman.

Seara, de la ora 20.30, în Parcul Titan, la scena lac, va avea loc un Concert VAMA, cu Ligia Hojda în deschidere. Intrarea este liberă. 

Anul acesta, festCO aniversar cuprinde în programul său peste 50 de evenimente, în 17 spaţii din Bucureşti. Sunt incluse cele mai bune spectacole care au la bază texte româneşti de comedie realizate anul trecut, două spectacole invitate din SUA şi Republica Populară Chineză (o celebră trupă de Opera Peking din Beijing), concerte, show-uri de improvizaţie, one-man-show-uri, expoziţii şi dar şi comedii clasice "de colecţie”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.