Festivalul "Caragiale şi Comedii" aduce, sâmbătă şi duminică, pe scena Sălii Dalles două dintre cele mai apreciate spectacole ale Teatrului Principal şi un spectacol interactiv de teatru cu păpuşi pentru copii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Carmen Tănase, Gabriel Fătu, Crina Matei, Adrian Păduraru, Ion Ionuţ Ciocia, Silvia Stanciu sau Răzvan Bănică sunt doar o parte dintre actorii care vor juca în "O noapte furtunoasă" şi "Eu dau banu', eu dau ora exactă!", între 9 si 10 iunie, pe scena Dalles.

Programul festivalului "Caragiale şi Comedii la DALLES" cuprinde spectacolele: "Întâmplarea din pădure", care se joacă sâmbătă, de la ora 11.00, "O noapte furtunoasă", care este programat sâmbătă, la ora 19.00, şi "Eu dau banu', eu dau ora exactă!", duminică, de la ora 19.00. 

Biletele pot fi achiziţionate de la Anticariatul Universităţii Populare "Ioan I. Dalles" sau de pe bilete.ro/bucuresti/sala-dalles.

Sala Dalles, una din primele scene culturale bucureştene, are o frumoasă şi lungă istorie începută în 1918 când Elena Dalles, ultima moştenitoare a uneia dintre marile familii de la sfârşitul secolului al XIX-lea, lasă prin testament o parte din marea ei avere în vederea înfiinţării unei fundaţii culturale care să poarte numele fiului ei Ioan I. Dalles. În anul 1932, clădirea Fundaţiei "Ioan I. Dalles" este inaugurată şi devine la scurt timp un centru de referinţă în viaţa culturală a Capitalei. De-a lungul anilor, printre personalităţile care au ţinut conferinţe în Sala Dalles se numără Nicolae Iorga, Octavian Goga, Gala Galaction, Virgil Madgearu, Tudor Arghezi, George Călinescu sau Tudor Vianu. Sala Dalles a oferit publicului şi concerte muzicale prestigioase ale compozitorilor George Enescu (26 concerte) sau Dinu Lipati, iar în aceeaşi sală de tradiţie au organizat expoziţii artiştii Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Ion Andreescu sau Iosif Iser.

Festivalul este organizat de Primăria Capitalei şi Universitatea Populară "Ioan I. Dalles".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.