Festivalul FEST(in) pe Bulevard 2018 va fi lansat pe 27 aprilie de Teatrul Nottara din Bucureşti şi se va desfăşura în trei etape, ultima dintre acestea urmând să se încheie pe 22 noiembrie. Evenimentul, aflat la cea de-a şasea ediţie, va include spectacole care vor fi susţinute de echipe de teatru invitate din Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Coreea de Sud, Africa de Sud, Australia şi Statele Unite ale Americii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prima etapă a evenimentului FEST(in) pe Bulevard se va desfăşura între 27 aprilie şi 6 mai. Aceasta reprezintă secţiunea „Planeta Shakespeare” (cu invitaţi de onoare), organizată în parteneriat cu Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova şi cu Fundaţia „Shakespeare”.

În această perioadă, pe cele două scene ale Teatrului Nottara se vor juca şase spectacole selecţionate în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Festivalului „Shakespeare” - cinci producţii invitate din: Europa (Marea Britanie), Asia (Coreea de Sud), Africa (Africa de Sud), Australia şi Statele Unite ale Americii şi o producţie a Teatrului Nottara.

Între 12 şi 21 octombrie se va desfăşura cea de-a doua etapă a evenimentului - secţiuni de tradiţie, iar ultima etapă a festivalului, Secţiunea MultiArt EXIT (secţiune organizată în colaborare cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor), va avea loc pe 21 şi 22 noiembrie.

Secţiunea „Planeta Shakespeare” va fi deschisă de spectacolul „Mult zgomot pentru nimic” (Teatrul Nottara), una dintre primele comedii ale lui Shakespeare, în regia Dianei Lupescu, pe 27 aprilie, de la ora 19.00, Sala „Horia Lovinescu”.

Compania Flute Theatre din Stratford upon Avon, Marea Britanie, va veni cu o abordare modernă a poveştii din „A douăsprezecea noapte,” în regia lui Kelly Hunter. Cu o scenografie minimalistă şi cu o distribuţie formată din şase actori, spectacolul îmbină muzica acustică şi limbajul vorbit, explorând numeroasele faţete ale primei iubiri. Spectacolul este programat pe 28 aprilie, de la ora 19.00, la Sala „George Constantin”.

Spectacolul „Romeo şi Julieta”, o producţie a Mokwha Repertory Company din Seul, Coreea de Sud, în regia lui Oh Tae Suk, va fi jucat pe 29 aprilie, de la ora 19.00, la Sala „Horia Lovinescu”. Spectacolul conţine elemente de arte marţiale, dans, ritual şi gest, iar actorii se adresează permanent publicului, niciodată unii celorlalţi.

Singura companie de teatru independent din Africa de Sud, Abrahamse & Meyer Productions, va prezenta, pe 30 aprilie, de la ora 19.30, la Sala George Constantin, spectacolul „Macbeth”, în regia lui Fred Abrahamse, unul dintre cei mai cunoscuţi regizori sud-africani. Abrahamse a mai fost invitat în România, tot în cadrul Festivalului „Shakespeare”, în 2014, cu spectacolul „Tragedia lui Richard al III-lea”.

Din Sydney, Australia, Brett Brown îl va întruchipa pe Henric al V-lea, într-un one-man show semnat de Philip Parr, producţie a companiei Parrabbola. Spectcolul „Henric al V-lea” este programat pe 3 mai, de la ora 19.30, la Sala „George Constantin”. 

„Planeta Shakespeare” se va încheia cu „Othello Remix” de GQ şi JQ, producţie Q Brothers şi Chicago Shakespeare Theater, pe 6 mai, ora 19.00, la Sala „Horia Lovinescu”. O adaptare pe ritmuri de hip-hop, acest spectacol aduce povestea lui Othello şi a Desdemonei într-un cadru urban, în care personajele se lasă atrase de Visul American. 

Biletele pot fi achiziţionate de pe nottara.ro, festinpebulevard.ro şi la agenţia de bilete a Teatrului Nottara. Preţurile biletelor sunt de 32,4 lei şi 20.52 lei, iar pentru elevi şi studenţi, de 17,28 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.