Femela panda Huan Huan, vedeta grădinii zoologice din Beauval, a adus pe lume gemeni, duminică, puii fiind sănătoşi, a anunţat parcul situat în departamentul Loir-et-Cher.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Primul s-a născut la ora 1.03, al doilea la 1.10 dimineaţa. Sunt foarte vioi, roz şi grăsuţi”, a precizat ZooParc din Beauval în comunicat, scrie BFM TV. 

Primul a cântărit 149 de grame. O greutate „satisfăcătoare”, potrivit şefului veterinarilor de la zoo Baptiste Mulot. Al doilea a avut 129g. „Ei vor fi puşi în incubator alternativ şi vor fi supravegheaţi 24 de ore din 24 până când publicul va putea să-i vadă”, a precizat  Rodolphe Delord, preşedintele ZooParc. 

Huan Huan a fost împrumutată din China pentru 10 ani, a spus Rodolphe Delord. 

Urşii panda gigant Huan Huan şi Yuan Zi reprezintă una dintre principalele atracţii ale grădinii zoologice din Beauval şi la sfârşitul lunii martie ei au încercat să se împerecheze. Din precauţie, a fost făcută o inseminare artificială pentru că femela de panda este fertilă doar 24 - 48 de ore pe an.

China consideră panda patrimoniu naţional. Numărul exemplarelor aflate în sălbăticie a ajuns la 1.800. Grădinile zoologice încearcă să crească numărul de exemplare prin metode de reproducere în captivitate. Începând cu anii 1950, China a folosit panda pentru a stabili prietenii politice pe glob.

Până la jumătatea anilor 1980, erau folosiţi drept cadouri diplomatice ale Chinei în anumite ţări, precum SUA, Franţa, Japonia şi Marea Britanie. Începând cu 1984, au fost doar împrumutaţi pentru o perioadă de zece ani, la preţul de 1 milion de dolari pe an pentru fiecare exemplar. Orice panda născut în străinătate era proprietatea statului chinez. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.