Facebook a început să testeze o nouă aplicaţie de alertă prin care îşi întreabă utilizatorii dacă prietenii lor devin extremişti, stârnind îngrijorări în rândul conservatorilor americani, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Facebook, Andy Stone, a explicat pe Twitter că este vorba despre o iniţiativă a reţelei sociale care vizează combaterea extremismului violent. 

Potrivit Facebook, funcţiile "Redirect Initiative" vizează să orienteze persoanele care folosesc termeni de căutare legaţi de ură sau violenţă către resurse sau grupuri de educaţie sau conştientizare. 

Astfel, potrivit Facebook, cercetările legate de supremaţia albilor în Statele Unite sunt îndreptate către grupul Life After Hate care are ca scop să ajute oamenii să părăsească grupurile de extremă dreapta.  

Capturile de alerte distribuite pe Twitter arată mesaje care îi întreabă pe utilizatori dacă sunt îngrijoraţi de faptul că cineva pe care îl cunosc va deveni extremist sau dacă au fost ei înşişi expuşi la conţinuturi extremiste. 

Ei au posibilitatea de a accesa un link prin care să primească ajutor sau să închidă fereastra.      

"Sunt foarte îngrijorat de faptul că unii tehnocraţi de stânga creează un mediu orwellian în care oamenii sunt în mod arbitrar reduşi la tăcere sau interzişi", a spus Nicholas Freitas, un republican din Virginia, care a distribuit una dintre aceste alerte Facebook pe Twitter. 

Facebook şi alte platforme online fac obiectul presiunilor pentru a pune capăt distribuirii de informaţii false care pot duce la violenţe. 

Reţeaua de socializare şi-a întărit instrumentele automate pentru a ajuta moderatorii grupurilor care se străduiesc să menţină schimburile civilizate. Acestea verifică în grupuri ceea ce se publică şi fluxurile de ştiri care încalcă regulile platformei în ceea ce priveşte conţinutul acceptabil. 

În iunie, Facebook l-a suspendat pe fostul preşedinte american Donald Trump pentru doi ani pentru că i-a încurajat pe susţinătorii său în atacul de la Capitoliu, pe 6 ianuarie, la Washington. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.