Arcub - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti anunţă câteva dintre expoziţiile-show ale anului prin Programul Expoziţional 2017, şi anume cele semnate de Dumitru Gorzo şi Robert Koteles, precum şi una a colecţionarului Sorin Costina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre expoziţiile pregătite pentru 2017 se numără ”Ucenicie printre arte: colecţionarul Sorin Costina şi arta românească a anilor 1970-1990”, două expoziţii solo show - Dumitru Gorzo şi Robert Koteles, o expoziţie de grup de artişti emergenţi din - un dialog deschis între cupluri de emergenţi fundamental diferiţi ca tehnici, concepţie şi cultură, dar cu un fond istoric şi social comun, o expoziţie de grup - artişti de azi din România - o punere la aceeaşi masă a mai multor şcoli, voci şi tendinţe din arta contemporană românească, expoziţia ”Aesthetics of Social Responsibility” - un proiect care implică diverşi specialişti din domenii culturale, creative, ştiinţifice sub aceeaşi umbrelă a dialogului, cercetării şi documentării desenului uman şi a modului în care ideologiile influenţează imaginea generală a oraşului, a arhitecturii, a spaţiului public şi, inclusiv, a naturii.

Progamul Expoziţional Arcub va continua şi în 2017 sub îndrumarea lui Alex Radu, care va invita curatori români şi artişti pentru realizarea mai multor expoziţii şi a unei serii de conferinţe - o nouă componentă a Programului Expoziţional Arcub 2017. 

Seria de conferinţe, organizată de Arcub în 2017, se va numi ”Ce punem în ramă?” şi va avea loc lunar, în perioada februarie - noiembrie.

Cu un caracter interdisciplinar, seria de conferinţe va prezenta exemple inspiraţionale coerente, integrate, din artă, design, arhitectură, cercertare ştiinţifică, exemple care să poată conduce audienţa de la o privire superficială la una de profunzime în sensul şi misiunea creaţiei.

Conferinţele vor fi organizate în colaborare cu MARe (Muzeul de Artă Recentă), Aiurart şi Unrest/ Bucharest, de Ervin Kesler, Alex Radu şi Silviu Pădurariu.

Anul trecut, Arcub s-a poziţionat rapid ca unul dintre cele mai importante spaţii expoziţionale de artă contemporană şi recentă din Capitală dar şi din ţară, prin cele opt expoziţii majore organizate (”Tzara. Dada. Etc.”, ”Istorii MonuMentale”, ”30”, ”New Artists”, ”Constantin Brâncuşi: omul şi lucrurile”, ”Memory Leaks”, ”Fostul Viitor”, ”Drumeţ în calea artei: Daniel Ştefănică, colecţionar”).

Arcub - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele iniţiate şi desfăşurate de Arcub în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieţii culturale a oraşului, precum şi la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii. În 2015, ARCUB a demarat procesul de candidatură a oraşului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, reuşind să aducă Bucureştiul în finala pentru titlul acordat de Comisia Europeană.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.