Muzeul Naţional Cotroceni lansează sâmbătă expoziţia online „Conferinţa de Pace de la Paris (1919 - 2020)”, o călătorie virtuală în perioada în care au fost dezbătute problemele organizării lumii, după prima conflagraţie mondială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţia cuprinde mai mult de 25 de fotografii şi documente şi prezintă aspecte ale organizării şi funcţionării reuniunii internaţionale, solicitările formulate de România, dar şi aspectele diplomatice.

Pentru statul român, Conferinţa de Pace a consacrat procesul de Unire petrecut în anul 1918 şi a fundamentat, la nivel juridic, frontierele şi statutul din perioada interbelică.

„Anul 1919 a fost unul crucial pentru România şi familia regală, iar Muzeul Naţional Cotroceni a ales să marcheze acest moment ca parte esenţială a  misiunii educative pe care instituţia o urmăreşte, dar şi a interesului faţă de patrimoniul cultural. Chiar dacă anul acesta manifestările cu publicul programate pentru Noaptea Muzeelor au fost amânate pentru luna noiembrie, pe fondul crizei provocate de noul coronavirus, ne-am dorit să prezentăm această expoziţie online pentru a fi alături de public, chiar la data la care în spaţiul european şi în lume era programat acest important eveniment cultural”, a transmis într-un comunicat Liviu Jicman, directorul general al muzeului.

Expoziţia poate fi vizionată pe site-ul muzeului, în secţiunea „Vizitare”, şi pe pagina de Facebook.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.