Dino Parc Râşnov, cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-estul Europei şi muzeu în aer liber, va deschide expoziţia de tablouri „Dinozaurii cu pene şi lumea lor”, realizată de artistul plastic Eduard Olaru, îndrumat de profesorul emerit Dan Grigorescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţia cuprinde zece reconstituiri artistice ale unor scene inspirate de excepţionalele descoperiri din provincia chineză Liaoning din anii `90, care, prin abundenţa tipurilor de dinozauri cu pene şi modul extraordinar de conservare, au bulversat lumea ştiinţifică, oferind răspunsuri la o serie de întrebări legate de originea păsărilor.

Tablourile pictorului Eduard Olaru confirmă încă o dată talentul său artistic, totodată interesul său pentru redarea unor scene de viaţă din trecutul Pământului, susţinut de o temeinică cunoaştere ştiinţifică în domeniul paleontologiei. Tablourile sunt cu totul originale, nefiind inspirate de reconstituiri ale unor scene similare, realizate de alţi artişti.

„Expoziţia îşi propune să prezinte lumea dinozaurilor dincolo de perspectiva fioroasă a filmelor hollywoodiene, în care dinozaurii sunt prezentaţi ca nişte creaturi violente. Nu trebuie să uităm că dinozaurii erau doar alte animale printre numeroase alte specii de fiinţe vii care, dincolo de rolurile de vânător sau vânat, aveau timp şi pentru creşterea puilor, căutarea hranei, odihnă, joacă şi multe altele”, a declarat artistul plastic Eduard Olaru, creatorul tablourilor din cadrul vernisajului.

După realizarea expoziţiilor „Aripi peste timp”, „Mastodontul din Covasna” şi „Enigma de la Tuştea”, organizate la Dino Parc Râşnov sub expertiza profesorului Dan Grigorescu - descoperitorul uriaşului pterozaur Hatzegopteryx, artistul plastic Eduard Olaru şi-a propus să introducă publicul şi în lumea dinozaurilor cu pene din China.

Cum arăta mediul în care trăiau aceşti dinozauri cu pene? Cu ce se hrăneau? Cu ce alte specii de animale convieţuiau? La aceste întrebări, dar şi la altele, vor răspunde picturile din expoziţia de la Dino Parc Râşnov.

„Ne bucură că, pe lângă colaborarea cu oameni de ştiinţă cum este paleontologul Dan Grigorescu, putem colabora şi cu artişti precum pictorul Eduard Olaru, care, prin talentul lui, dă culoare scenelor din trecutul biologic al Pământului. Prin aceste colaborări Dino Parc Râşnov confirmă importanţa sa în promovarea cunoaşterii ştiinţifice în domeniul istoriei vieţii şi a Pământului şi rolul său educativ pentru tineri, cu atât mai pregnant cu cât evenimentele  din trecut sunt redate cu mult talent artistic, aşa cum se va putea vedea în expoziţia „Dinozaurii cu pene şi lumea lor”, a declarat Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râşnov.

Expoziţia „Dinozaurii cu pene şi lumea lor” reprezintă o completare în plan artistic a expoziţiei ştiinţifice circulare „Păsările, urmaşi ai dinozaurilor?”, inaugurată luna trecută la Dino Parc Râşnov, care conduce vizitatorii prin etapele evoluţiei păsărilor din prezumtivii lor strămoşi - dinozaurii cu pene - începând de la originea penelor şi apariţia zborului, pe care, pe lângă păsări îl practică insectele, unele şopârle, liliecii dintre mamifere, iar, în trecut, uriaşii zburători precum pterozaurii, contemporani cu dinozaurii.

Totodată, alături de expoziţiile despre dinozaurii cu pene, printre noutăţile lansate de parcul cu dinozauri de la Râşnov în acest an se numără şi expoziţia „Epoca Glaciară”, dar şi un cinematograf în aer liber, menit să completeze atracţiile parcului deja existente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.