O expoziţie dedicată carierei arhitectului Antoni Gaudí, cu peste 650 de obiecte rare selectate în colaborare cu Musée d’Orsay, este deschisă la Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) din Barcelona până în martie 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Antoni Gaudí, născut pe 25 iunie 1852, a trăit în Barcelona de la vârsta de 18 ani, când a ajuns în oraşul catalan pentru a studia arhitectura. 

Expoziţia de la MNAC prezintă o amplă gamă de obiecte - de la mobilă concepută de Gaudí la documente, statui şi picturi.

Obiectivul este de a oferi o nouă imagine asupra muncii faimosului arhitect spaniol şi de a determina oamenii să reflecteze asupra istoriei oraşului şi asupra impactului pe care Gaudí l-a avut asupra lui.

Un element cheie al expoziţiei îl reprezintă reconstrucţia unui hol din celebra clădire La Pedrera, cunoscută şi drept Casa Milà. Un altul este o masă de toaletă ciudată pe care Gaudí a conceput-o pentru Palau Güell, deţinut de familia Güell.

În expoziţie sunt incluse şi lucrări ale unor colaboratori ai arhitectului, precum Alex Clapés, Josep Maria Jujol, John Ruskin, August Ended şi Thomas Jeckyll.

Gaudí a murit pe 10 iunie 1926, lovit de un tramvai, în timp ce mergea, ca în fiecare seară, de la biserica Sant Felip Neri spre Sagrada Familia, unde se află înmormântat.

Expoziţia este deschisă până pe 6 martie 2022 şi poate fi vizitată şi online.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.