O expoziţie de gravuri realizate de artistul spaniol Luis Moro, inspirate de scrierile Anei Blandiana şi ale lui Mircea Cărtărescu, va fi deschisă la Madrid în perioada 25 octombrie - 5 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Versuri încrucişate. Blandiana - Cărtărescu/ Versos cruzados” va fi vernisată oficial pe 27 octombrie, în galeria Institutului Cultural Român din capitala spaniolă, potrivit unui comunicat remis News.ro. La eveniment vor participa artistul Luis Moro, scriitorul MIrcea Cărtărescu - ce va participa zilele acestea la mai multe evenimente în Madrid -, Manuel Rico, preşedintele Asociación Colegial de Escritores, şi traducătoarea Marian Ochoa de Eribe.  

Moro s-a inspirat pentru creaţiile lui din opera poetică a autorilor români. Este vorba despre un dialog inedit între artă şi poezie, iar pe simeze vor fi expuse desene ale artistului alături de poziile, în română şi spaniolă, care au fost sursă de inspiraţie.

Luis Moro a expus în principalele centre artistice din Spania şi America Latino şi a participat la importante evenimente de artă europene. El a mai colaborat în realizarea unor lucrări cu poeţi precum Antonio Gamoneda şi Elena Poniatowska.

Expoziţia de la ICR Madrid vorbeşte despre dialogul dintre culturi şi arte, explorând puterea cuvântului în evocarea imaginilor şi forţa poetică a imaginii însăşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.