Expoziţia Dan Perjovschi cu tema "Ne arde casa/ Our house is on fire", care poate fi văzută pe gardul Muzeului Naţional de Artă al României, între 1 şi 4 octombrie, include desene din serii dedicate de artist schimbării climatice în perioada 2005-2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele mai noi desene sunt realizate pentru cea de-a şaptea ediţie a Platformei Internaţionale de Teatru Bucureşti cu aceeaşi temă.

"Tinerilor le lăsăm moştenire o casă arsă", a spus Dan Perjovschi la vernisaj. "Pe subiectul ăsta, de 20 de ani, fenomenul ăsta a devenit tot mai prezent, tot mai infiltrat în societate (...). Lucrurile sunt complexe, iar eu încerc să le explic foarte simplu şi făcând asta risc un pic, pentru că lumea de azi e mult mai complexă decât un desen alb-negru rapid. Eu acum locuiesc la Sibiu şi deja mă ustură ochii pe stradă în Bucureşti. Voi trăi ca dumneavoastră cu nişte ani în plus dacă stau acolo", a mărturisit artistul. 

Dan Perjovschi a precizat joi, în faţa MNAR, că "din cauza carantinei, acasă, nu am mai avut hârtie şi a trebuit să desenez şi pe dos, aşa că am tăiat consumul la jumătate". 

"Eu nu sunt artistul care are soluţii. În expoziţiile mele nu o să rezolv conflictul israelo-palestinian. Eu îmi pun întrebarea, mă uit la ce se întâmplă. Eu nu sunt ceea ce se cheamă artistul politic, cu tot respectul pentru oamenii implicaţi, eu comentez, şi pentru prieteni, gratis", a spus Dan Perjovschi, care a scris pe trotuar "Natura umană", întrebându-i pe cei prezenţi "ce va rămâne din cele două" entităţi. "Poate rămân amândouă, dar una mai ştearsă!", a adăugat el. 

Pe 2 octombrie, la Goethe Institut, în cadrul Nopţii Albe a Galeriilor, Dan Perjovschi oferă desene gratis. Vernisajul "Fidelio eşti tu!" va avea loc la ora 19.00.

După ce a cerut ca Art Safari să-i fie retrasă o lucrare expusă fără acordul său, Dan Perjovschi a promis că va oferi vizitatorilor expoziţiei sale acel desen în 100 de exemplare. "Le copiez de mână şi vi le dau vouă la toţi ca să-i scadă lu' ăla preţul!", a spus el.

 

Foto: Platforma Intenaţională de Teatru Bucureşti
Foto: Platforma Intenaţională de Teatru Bucureşti

Platforma prezintă în acest an, între 1 şi 4 octombrie, spectacole din România, Marea Britanie şi Austria, urmate de dezbateri cu artiştii pe tema ediţiei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.