Expoziţia "Re:Imagine Braşov", care prezintă lucrările a 20 de artişti contemporani braşoveni a căror inspiraţie provine din patrimoniul construit al pitorescului oraş de sub Tâmpa, va fi deschisă joi, ora 17.00, în Salonul Cerchez.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul, iniţiat în 2023 de Muzeul de Artă Braşov şi Depoul de Artă Urbană, a inclus o serie captivantă de evenimente, oferind artiştilor contemporani braşoveni o platformă pentru a transforma muzeul într-un atelier vibrant de creaţie.

Plecând de la elemente semnificative ale patrimoniului oraşului, ce definesc identitatea acestuia, artiştii s-au inspirat fie din istoria bogată a Braşovului, fie din trăirile contemporane, rezultând într-o serie de opere de artă create sub privirile atente ale publicului vizitator. Această experienţă unică a permis vizitatorilor să pătrundă în intimitatea procesului creativ al artiştilor, să interacţioneze cu aceştia şi să descopere mai multe despre povestea şi semnificaţia clădirilor emblematice reinterpretate.

Expoziţia prezintă lucrările artiştilor braşoveni Anda Ansheen, Bianca Anton, Sebastian Beianu, Bianca Bideac, Silviu Blidaru, Raluca Cozma, Corina Drăgan, Anita Frâncu, Ana-Maria Găleţeanu, Beatrice Gherghel, Alexandra Gold, Homeboy, Xenia Pamfil, Teodora Pica, George Roşu, Magdalena Stăvilă, Agata Secelean, Carmen Ţanu, Andreea Lozioara Zamfir şi Alice-Helen Zigman.

„Re:Imagine Braşov” va putea fi vizitată, la Muzeul Naţional Cotroceni, în perioada 9 februarie - 8 aprilie, în cadrul turului muzeului sau în cadrul turului expoziţional, de marţi până duminică, în intervalul orar 9.00-17.00, doar în baza unei programări prealabile, la adresa de e-mail vizitare@muzeulcotroceni.ro sau la numerele de telefon 021.317.31.07 / 0725.518.381. La intrarea în muzeu se va prezenta un act de identitate în original (C.I. sau paşaport).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.