Expoziţia de fotografie „Poveşti de festival”, o iniţiativă artistică ce îşi propune să celebreze şi să promoveze Festivalul Internaţional "George Enescu" printr-o perspectivă vizuală inedită, va fi deschisă în perioada 12-21 aprilie, la Ateneul Român şi Muzeul Naţional de Artă al României - Sala Auditorium, fiind organizată de Centrul de Comunicare Vizuală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Poveşti de festival" - mai mult decât o expoziţie, este o călătorie vizuală în inima unuia dintre cele mai apreciate festivaluri de muzică clasică din lume. Prin 48 de imagini captivante, vizitatorii vor avea ocazia să redescopere frumuseţea şi intensitatea momentelor muzicale, spaţiile emblematice ale vieţii muzicale bucureştene, interpretările excepţionale şi atmosfera inconfundabilă a festivalului, văzute prin lentila fotografilor oficiali ai ediţiei a XXVI-a a Festivalului "Enescu".

Fotografiile sunt semnate de Andrada Pavel, Andrei Gîndac, Cristina Tănase, Cătălina Filip şi Petrică Tănase.

Această expoziţie reprezintă un omagiu adus artiştilor, muzicii şi, nu în ultimul rând, publicului, subliniind puterea fotografiei de a comunica şi de a transmite emoţie, de a nara acele poveşti de culise care altfel ar rămâne nespuse. „Poveşti de festival” îşi doreşte să evidenţieze ideea de comunicare a artei prin artă, creând un dialog între muzică şi fotografie, între artişti şi public, între tradiţie şi contemporaneitate", spune Petrică Tănase, organizator.

"Salut organizarea acestei expoziţii emoţionante, al cărui scop este nu doar de a oferi o retrospecţie vizuală a ediţiei anterioare, ci şi de a inspira şi a atrage publicul către ediţiile viitoare ale Festivalului şi Concursului Internaţional George Enescu, contribuind la promovarea valorilor culturale şi artistice de excepţie pe care festivalul le reprezintă", a declarat Cristina Uruc, manager Artexim, organizatorul Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu". 

O componentă educativă este, de asemenea, integrată în proiect, oferindu-le vizitatorilor posibilitatea de a înţelege mai bine rolul fotografiei în documentarea şi conservarea patrimoniului cultural.

Vernisajul expoziţiei „Poveşti de festival” va avea loc vineri, 12 aprilie, la ora 19:45, la Ateneul Român, în pauza concertului Filarmonicii "George Enescu".

Programul de vizitare pentru public în perioada 12-21 aprilie, la Ateneul Român, poate fi consultat pe https://www.fge.org.ro/vizitareateneu.

Programul de vizitare al expoziţiei în cadrul MNAR, foaierul Auditorium, este miercuri, joi, vineri: 10:00 - 18:00, sâmbătă şi duminică: 11:00 - 19:00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.