Publicul poate vizita gratuit luni, de Ziua Culturii Naţionale, expunerea permanentă a Muzeului Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" care, în această perioadă conţine şi expoziţia temporară "O Prietenie Regală: Grigore Antipa şi Regii României 1892-1944", aflată în holul central de la etajul Muzeului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ghidajele în colecţia de fluturi, programate de la orele 10.30, 12.00 şi 15.00, vor fi realizate de către personal ştiinţific de specialitate al Muzeului. Participarea este gratuită, în limita a 15 locuri/grup.

Cea mai valoroasă colecţie care va putea fi vizitată în această zi este colecţia ştiinţifică "Aristide Caradja" - adevărat tezaur ştiinţific şi muzeologic, cu aproximativ 74.500 exemplare de fluturi colectate din Europa Centrală şi de Sud, Orientul Mijlociu, Siberia Orientală, centrul şi sudul Chinei, nord-vestul Africii, America Centrală şi de Sud, India, Malaezia şi Australia.

În cadrul acestei colecţii pot fi admirate numeroase exemplare care aparţin unor specii rare, ameninţate, multe dintre acestea având o valoare patrimonială deosebită.

Patrimoniul ştiinţific al Muzeului "Antipa" este format din aproximativ 2 milioane exemplare de nevertebrate şi vertebrate (actuale şi fosile), în prezent, cea mai mare colecţie fiind cea de insecte, cu peste 1.000.000 de exemplare, urmată de colecţia ştiinţifică de moluşte cu peste 250.000 de exemplare şi colecţia de crustacee cu peste 100.000 de exemplare.

Accesul publicului în Muzeu se va face între orele 10.00 şi 18.00 (ultimul vizitator va intra la ora 17.00).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.