„Lights on! Fellini’s 8 ½”, expoziţia de fotografii inedite din colecţia lui Antonio Maraldi, va fi inaugurată la Bucureşti, vineri, odată cu evenimentul Noaptea Galeriilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţia, care a fost prezentată vara aceasta la Cluj-Napoca, în cadrul TIFF, va fi deschisă la galeria Galateca până pe 7 noiembrie, la finalul centenarului Federico Fellini.

Vernisajul va avea loc vineri, la ora 19:00, în cadrul Nopţii Albe a Galeriilor, unde vor fi proiectate două filme dedicate celebrului regizor italian.

Lumea extraordinară a lui Fellini prinde viaţă graţie fotografului Paul Ronald, care a captat momente de neuitat de pe platoul de filmare al producţiei „8 ½”, surprinzându-i pe regizor, pe actorii Marcello Mastroianni şi Claudia Cardinale în momente de respiro, pregătindu-se de filmare şi discutând.

Fotografiile au fost nepublicate mai multe decenii, până când Paul Ronald i-a oferit lui Antonio Maraldi, responsabil pentru Centro Cinema Città di Cesena, negativele din 1963. Selecţia a luat forma acestei expoziţii, pentru care Maraldi este curator.

Vor fi proiectate „Fellini fine mai” (2019), de Eugenio Cappuccio, un documentar cu materiale inedite despre „lumea secretă” a unuia dintre cei mai influenţi cineaşti din istoria cinematografiei, şi „Il lungo viaggio Fellini” (2006), un scurtmetraj de animaţie produs de Regiunea Emilia-Romagna şi de Fundaţia Federico Fellini, bazat pe desene realizate de regizor (un pasionat caricaturist) şi narat de poetul Tonino Guerra.

Noaptea Albă a Galeriilor (NAG) va avea loc la Bucureşti pe parcursul a trei seri, pentru a reduce riscul de aglomeraţie. Cea de-a 14-a ediţie propune un program nocturn de 18 ore, între 2 şi 4 octombrie 2020, şi implică 53 de spaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.