Expoziţia "Leonardo da Vinci", care se va deschide în toamnă la Muzeul Luvru pentru a marca 500 de ani de la moartea marelui pictor renascentist, nu va fi accesibilă decât pe bază de rezervare din cauza numărului mare de vizitatori, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orice persoană care va dori să admire operele lui Leonardo în galeriile de la Luvru va trebui să aibă în prealabil o rezervare a unui interval orar, a precizat muzeul. A fost luată această hotărâre pentru a oferi confort vizitatorilor, evitând aglomeraţia care nu ar permite admirarea tablourilor în condiţii optime.

Această rezervare online se va aplica tuturor vizitatorilor, inclusiv celor care au acces liber sau gratuit la muzeu şi va fi posibilă începând cu 18 iunie, adică cu patru luni înainte de deschiderea expoziţiei. 

Nu este pentur prima dată când Muzeul Luvru recurge la măsura rezervărilor. A mai fost aplicată şi în cazul expoziţiei Vermeer în 2018. Însă pentru Leonardo da Vinci, rezervările vor fi deschise mai devreme. 10,2 milioane de vizitatori, adică 30.000 de vizitatori pe zi, au traversat în 2018 pe sub Piramida din sticlă pentru a ajunge în diferitele aripi ale muzeului, cel mai vizitat din lume. 

Expoziţia Leonardo da Vinci este unul dintre cele mai mari evenimente ale anului artistic la Paris. Franţa speră să împrumute lucrări de la muzeele italiene şi de la alte muzee franceze şi europene. 

Italia şi-a arătat neîncrederea faţă de Franţa cu privire la subiectul operelor acestui pictor care nu a petrecut decât ultimii 30 de ani din viaţă în Touraine, la invitaţia lui François I. Cu impresia că Franţa a acaparat opera unui mare maestru italian. 

Preşedintele Emmanuel Macron l-a invitat pe omologul său italian Sergio Mattarella să celebreze împreună 500 de ani de la moartea lui Leonardo da Vinci, la 2 mai, la castelele Amboise şi Chambord. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.