Expoziţia internaţională World Press Photo va putea fi vizitată, pentru a zecea oară în România, la Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca, în perioada mai - iulie 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ajunsă la a 64 ediţie, World Press Photo va fi deschisă la Bucureşti pe 8 mai, la ora 10:00, la Muzeului Naţional de Artă al României.

În premieră, începând cu acest an, expoziţia va fi însoţită şi de un proiect de conţinut care va analiza rolul şi impactul social al jurnalismului responsabil, fenomenul fake news şi dezinformarea, urmând  a fi anunţate în acest sens o serie de emisiuni, podcasturi şi dezbateri care se vor derula pe tot parcursul verii.

Acestea vor fi realizate de organizatorii din acest an, Fundaţia Eidos şi platforma Upgrade 100, cu sprijinul mai multor parteneri strategici locali şi internaţionali.

Evenimentul din Bucureşti face parte din expoziţia anuală internaţională World Press Photo, itinerantă în întreaga lume, fiind expusă în peste 100 de spaţii din peste 45 de ţări şi vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediţie.

Competiţia World Press Photo recunoaşte fotojurnalismul de calitate şi premiază imagini şi poveşti din întreaga lume. Anul acesta, 4.315 fotografi din 130 de ţări din întreaga lume au înscris 74.470 de imagini.

Câştigătorul concursului World Press Photo 2021 este fotojurnalistul Mads Nissen, care a surprins pentru Politiken/Panos Pictures una dintre imaginile-simbol ale anului: pacienta Rosa Luzia Lunardi (85 de ani), îmbrăţişată de asistenta  Adriana Silva da Costa Souza, în azilul Viva Bem din São Paulo (Brazilia). Fotografia este intitulată „Prima îmbrăţişare”.

În Bucureşti, expoziţia fi deschisă la MNAR până pe 26 mai şi va putea fi vizitată, de miercuri până duminică, între orele 10:00 şi 17:00.

După Capitală, ea va ajunge în Cluj-Napoca (2 - 20 iunie) şi Timişoara (30 iunie - 20 iulie), iar detaliile pentru fiecare eveniment vor fi publicate pe pagina de Facebook a expoziţiei.

World Press Photo 2021 este realizată în parteneriat cu Ministerul Culturii şi se află sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.