Expoziţia fotografică „Muzeul Prado iese în stradă” va putea fi văzută la Cluj-Napoca, în perioada 5 - 18 aprilie, la Centrul de Cultură Urbană Casino din parcul „Simion Bărnuţiu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reproducerile a 22 dintre operele reprezentantive pentru Muzeul Prado, principala instituţie culturală a Spaniei şi unul dintre cele mai importante muzee din lume, cu peste 200 de ani de existenţă, vor fi expuse la Cluj-Napoca.

Între acestea se numără capodopere semnate de Goya, Velázquez, Rubens, Botticelli, Rembrandt, Bruegel cel Tânăr şi Hieronymus Bosch, prezentate la o scară de 1:1.

„Umbrela de soare”, Goya
„Umbrela de soare”, Goya

Expoziţia îşi propune să scoată arta în stradă şi să o apropie de public cu ajutorul fotografiilor, oferind privitorilor o experienţă similară unei vizite reale chiar la Muzeul Prado.

Expoziţia a fost prezentată anterior la Bucureşti şi Timişoara, precum şi în numeroase oraşe din America Centrală şi de Sud, Filipine, SUA şi Spania şi oferă prilejul unui periplu prin vastele colecţii de pictură găzduite de Muzeul Prado.

Lucrările dezvăluie  motivele pentru care Muzeul Prado reprezintă una dintre principalele pinacoteci ale lumii şi un autentic Patrimoniu al Umanităţii.  

Expoziţia este organizată de Ambasada Spaniei la Bucureşti, în colaborare cu Muzeul Prado din Madrid şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca şi al Consulatului onorific al Spaniei la Cluj-Napoca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.