Muzeului Ermitaj din Sankt Petersburg i s-a cerut să închidă o expoziţie Fabergé, care conţine piese împrumutate din colecţia unui miliardar, după ce un reputat expert a spus că aceasta conţine mai mult de 20 de falsuri, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o scrisoare, comerciantul de artă Andre Ruzhnikov l-a acuzat pe directorul Muzeului Ermitaj, Mikhail Piotrovsky, că "distruge autoritatea muzeului" prin găzduirea expoziţiei "Fabergé: Jeweller to the Imperial Court", deschisă până la 14 martie. 

Ruzhnikov a declarat pentru The Guardian că expoziţia conţine cel puţin 20 de falsuri şi a crezut că expunerea, care este primul eveniment major Fabergé din 1993 în instituţia din St Petersburg, ar trebui închisă imediat.

El a spus: "Vreau ca această ruşine să se încheie. Vreau ca această expoziţie să fie închisă şi uitată. Nu poţi supune Ermitaj unei asemenea ruşini". 

Ermitaj şi oligarhul Alexander Ivanov au negat acuzaţiile şi miliardarul a oferit documente care atestă autenticitatea obiectelor care au fost împrumutate de la Muzeul Fabergé Museum din Baden-Baden, pe care l-a înfiinţat în 2009. 

Piotrovsky şi Muzeul Ermitaj nu au oferit comentarii. 

Unul dintre principalele obiecte în centrul disputei este oul de aniversare de nuntă care ar fi fost oferit de Ţarul Nicolai al II-lea împărătesei Alexandra la a 10-a aniversare a lor din 1904.  

Anul trecut, cercetătorul DeeAnn Hoff, specializat în Fabergé, a găsit discrepanţe, inclusiv faptul că unele dintre portretele de pe ou s-au bazat pe fotografii recent colorate, realizate după 1904. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.