Artistul german Christian Jankowski propune în expoziţia "Defense Mechanism", care se deschide miercuri la Goethe-Institut din Bucureşti, un dialog între 5 soldaţi români şi psihologul clinician Alexandru Bătinaş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin limbaj, reţele de asocieri şi interacţiune simbolică, aceştia analizează contextul în care se află, implicaţiile profesiilor lor şi consideraţiile personale asupra artei contemporane în contextul social.

În acelaşi spaţiu, seria de fotografii cu diorame ale Muzeului Militar din Bucureşti este asociată unor texte care evidenţiază diferite tipuri de mecanisme de apărare, aşa cum sunt prezentate pe site-uri populare de sănătate.

Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, la Institutul Goethe din Bucureşti, Calea Dorobanţinr. 32, începând cu ora 18.00.

Prin colaborare şi dialog ca practici artistice, "Defense Mechanism" priveşte lumile noastre interioare şi exterioare, într-o încercare de a oferi perspective şi imagini noi.

Christian Jankowski (născut în 1968, Göttingen, Germania) a studiat la Universitatea de Arte Plastice din Hamburg. În lucrările sale conceptuale, se concentrează pe performance, film, video, fotografie dar şi pe o varietate de medii precum pictură, sculptură şi desen. Jankowski iniţiază colaborări între arta vizuală contemporană şi alte lumi profesionale, precum cea a religiei, afacerilor, politicii şi entertainment-ului. Protagonişti din numeroase domenii apar în arta lui Jankowski. Practica lui se desfăşoară într-un schimb apropiat cu mass-media şi cu mecanismele sale de producţie. Se concentrează pe invenţia colectivă şi chestionarea puteriiei: testând imaginea.

Jankowski a participat la numeroase expoziţii de grup precum "Bangkok Art Biennale 2020" şi expoziţii solo precum "Sender and Receiver" (Fluentum, 2020), "Weather Flag" (josegarcia, mx, 2020), "Floating World" (@KCUA, 2018), "2017" (Petzel Gallery, 2018). În 2016, a curatoriat a 11-a ediţie a "Manifesta", devenind primul artist care şi-a asumat acest rol. Christian Jankowski trăieşte şi lucrează în Berlin, Germania.

"Defense Mechanism" este o expoziţie comisionată în cadrul platformei Quote-Unquote şi produsă încolaborare cu Goethe-Institut Bucharest.

Quote-Unquote este o platformă interdisciplinară şi colaborativă de cercetare a mecanismelor, utilizărilor şi efectelor discursivităţii publice şi ale limbajului prin practica artistică şi intersecţia acesteia cu domenii conexe.

Platforma Quote-Unquote este concepută şi dezvoltată de asociaţia/ colectivul curatorial Infinite Conversation - Dan Angelescu, Irina Radu, Cristina Vasilescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.