Un număr de 64 de profesionişti români şi străini au fost cooptaţi de The Institute pentru selecţia designerilor, arhitecţilor şi studiourilor din expoziţia care va aduce în faţa publicului proiecte locale de arhitectură şi design realizate în ultimii doi ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit organizatorilor, demersul urmăreşte să reunească şi să promoveze cât mai multe exemple de bune practici, să conecteze cât mai mulţi designeri şi arhitecţi validaţi de propriile bresle cu publicul larg, să crească alături de comunitate standardele proiectelor locale.

Înscrierile pentru expoziţie au atras peste 430 de proiecte, din domeniile Arhitectură, Design Interior, Design grafic, Ilustraţie, Design vestimentar, Design de produs.

Acestea au fost într-o primă etapă validate de către Comunitatea RDW, formată din participanţi ai ultimei expoziţii cu call din cadrul festivalului (ediţia 2021).

Preselecţia făcută de aceştia va fi punctul de pornire pentru o arhivă online de bune practici în design şi arhitectură, menită să contribuie la creşterea standardelor pieţei, colecţia de proiecte urmând să fie disponibilă permanent, în afara festivalului.

Designul expoziţional va fi realizat de Attila Kim Architects.

Romanian Design Week, un proiect The Institute şi UniCredit Bank, a devenit pe parcursul ultimilor 10 ani cel mai complex eveniment dedicat industriilor creativ-culturale din România. Ediţia 2023 îşi propune să identifice şi să analizeze procesele care generează inovaţie şi proiecte cu adevărat remarcabile, să creeze contextele şi pretextele necesare încurajării şi promovării lor, gravitând în jurul preocupărilor legate de comunităţi creative şi rolul lor în dezvoltarea oraşelor, cu focus pe multidisciplinaritate, colaborare şi dialog, tema festivalului fiind Connections.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.