„Exeunt”, spectacol creat în izolare de regizorul Bobi Pricop împreună cu şase actori din echipa Reactor, va avea premiera online vineri, la ora 19.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bazat pe textul scris de Lavinia Branişte, „Exeunt” este un videopoem performativ care vorbeşte despre situaţia în care ne aflăm şi despre lucrurile pe care criza le scoate la suprafaţă.

Spectacolul va fi transmis live pentru un număr limitat de participanţi, ca şi când ar avea loc în sala de spectacole a spaţiului Reactor. Ulterior, vor avea loc discuţii pe chat între spectatori şi echipă.

Şase oameni aşteaptă de mult timp, în locuinţele lor, un viitor în care se vor putea întâlni şi vor fi împreună. Singurătatea se adânceşte şi scoate la iveală nostalgii, anxietăţi, frici. Însingurarea îi forţează să descopere noi moduri de exprimare, la care apoi vor fi nevoiţi să renunţe. Exeunt (lat. exeo – ei/ele ies, folosit frecvent ca indicaţie pentru ieşirea din scenă a unui grup de actori) va fi pentru ei ieşirea din intimitate.

Distribuţia este alcătuită din Bianco Erdei, Cătălin Filip, Oana Hodade, Lucia Mărneanu, Lucian Teodor Rus şi Adonis Tanţa.

Biletele pot fi cumpărate de pe Eventbook, la preţul de 25 de lei/ vizionare.

A doua reprezentaţie este programată pe 23 mai, de la ora 19.00.

Evenimentul face parte din programul multianual „Postuman. Abordări performative”, care are ca scop sondarea implicaţiilor etice, psihologice şi socio-politice ale evoluţiei tehnologice. Acest program cultural este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.