Spectacolul de muzică clasică gratuit dedicat copiilor Academia „Ambasadorii Muzicii” va avea loc joi, de la ora 18.00, la Sala Mare, ARCUB-Hanul Gabroveni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul susţinut de Orchestra Colegiului Naţional de Arte „Dinu Lipatti”, dirijată de Andrei Ştefan Racu, are scopul de a-i aduce pe copii şi tineri mai aproape de frumuseţea muzicii clasice şi de a o face mai accesibilă acestora. În acest sens, operele muzicale, ce vor fi interpretate pe scenă de elevii Colegiului Naţional de Arte „Dinu Lipatti”, au fost alese astfel încât să fie uşor de recunoscut de către copii, dar şi uşor de reţinut. Concertul este gratuit, pe bază de înregistrare prealabilă, pe site-ul TicketStore, în limita locurilor disponibile.

„Promovarea culturii, a muzicii şi a artei în rândul copiilor şi al tinerilor reprezintă pentru noi unul dintre obiectivele noastre principale. Prin spectacolele şi activităţile pe care le organizăm, prin genul acesta de concerte, cum este Academia «Ambasadorii Muzicii», ne dorim să îi aducem pe cei mici mai aproape de artele spectacolului, de muzică, de teatru, de tot ceea ce aduce frumuseţe în viaţa noastră. Concertul din 9 noiembrie este o ocazie unică pentru copii şi tineri să participe la un spectacol creat special pentru ei, pe înţelesul lor, care să le capteze atenţia şi să îi apropie de muzica clasică”, a declarat Mihai Ciprian Rogojan, managerul Teatrului Muzical Ambasadorii.

„Ceea ce ne dorim cu acest spectacol este să le trezim celor mici dragostea faţă de muzica clasică. Pentru acest lucru am ales opere uşor de recunoscut şi de reţinut, care, cu siguranţă, îi vor încânta pe cei mici. Prin proiecţia video care va însoţi concertul facem legătura între muzică şi emoţii”, a precizat şi Florin Romaşcu, coordonatorul proiectului Academia „Ambasadorii Muzicii”.

Intrarea la spectacol este gratuită, în limita locurilor disponibile, pe bază de invitaţii ce pot fi descărcate de pe site-ul TicketStore.

Eveniment organizat de Teatrul Muzical Ambasadorii, în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.