European Broadcasting Union (EBU) a finalizat raportul de consultanţă pentru Televiziunea Română, documentul urmând să fie analizat mai întâi intern, după care va fi lansat public în luna ianuarie, cu participarea consultanţilor asociaţiei televiziunilor publice, potrivit unei comunicări interne a TVR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cadrul celei de a 77-a Adunări Generale a European Broadcasting Union - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din lume- , săptămâna trecută, la Lausanne, a fost lansat public documentul de consultanţă realizat de specialiştii EBU pentru Televiziunea Română”, anunţă mesajul.

Procesul de consultanţă a început în luna octombrie cu o etapă de pregătire, în care specialiştii EBU au cerut informaţii de ordin general despre situaţia TVR, iar în etapa a doua, aceştia au trimis către TVR o listă de întrebări axate pe principalele coordonate de activitate - editorial, resurse umane, economic, tehnic.

TVR a transmis toată documentaţia şi informaţiile cerute, prelucrate şi prezentate după rigorile EBU, după care a urmat o a treia etapă, constând în deplasarea la Bucureşti a unei echipe de profesionişti în domeniu. Aceştia au lucrat în echipă, la sediul TVR, întâlnindu-se cu un număr important de salariaţi din TVR, dar şi cu persoane din afara instituţiei - reprezentanţi ai societăţii civile şi producători independenţi.

Primului draft al raportului întocmit după activitatea desfăşurată de comisie i-a urmat feedbackul TVR, prin care au fost completate sau explicitate diferite aspecte ale problemelor abordate. Varianta finală a fost livrată după 1 Decembrie şi lansată formal în cadrul Adunării Generale a EBU.

Raportul a fost realizat în sistem P2P ("peer to peer") şi a fost iniţiat în urma unei discuţii desfăşurate în perioada verii, între reprezentanţii EBU, cei ai Ministerului de Finanţe şi Preşedintele-Director General al SRTv.

Din echipa de consultanţi au făcut parte: Boris Bergant, senior EBU consultant, Richard Burnley, Directorul Departamentului Legal-EBU, Brian Dalton, Director RTE Irlanda, Jean Philip de Tender,  Director Media EBU, fost director de programe al televiziunii Elveţiene, Andreas Lattmann, Director tehnic SSR, SRG Elveţia, şi Nathalie Labourdette, şeful Academiei EBU, Elveţia.

În cadrul Adunarii Generale a EBU au fost invitaţi să prezinte lucrări care au fost supuse dezbaterii doi manageri de instituţii publice - Lauri Kivinen, CEO al Televiziunii Finlandeze şi Irina Radu, PDG al TVR, care a prezentat lucrarea "TVR - A Challange as Big as 60 years " ( TVR - o provocare cât 60 de ani).

”A fost o experienţă importantă, am lucrat cu oameni valoroşi la nivel internaţional, mă bucur că TVR a avut această şansă şi sper să poată profita cât mai mult de pe urma aplicării multor direcţii şi sugestii incluse în Raport", a precizat Irina Radu, Preşedinte-Director General, în mesajul intern.

Deşi este membru EBU din anul 1993, este pentru prima dată când TVR solicită o consultanţă de acest gen şi o primeşte gratuit, costurile fiind susţinute integral de asociaţia televiziunilor publice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.